Om å kaste seg ut i livet

Med hjertet i hånden

Jeg får stadig høre “Björg – det er så lett for deg, du er så modig“. Det er ikke hele sannheten, det er mange ting jeg er redd for. Jeg velger å være modig og kaste meg ut i nye ting, men sannheten er at jeg stadig kjenner på følelsen av angst og redsel. De fleste av oss har vel opplevd ting i livet som har aktivert en redsel i oss, som kanskje har fått lov til å vokse seg større og større.

Jeg heier på å sette ord på angsten og de vonde tankene, først til deg selv, kanskje til venner, og kanskje få profesjonell hjelp. Det har jeg fått, og det er kanskje derfor jeg stadig tegner sårbare kvinner ytterst på stupebrettet. Jeg ønsker å formidle følelsen av å stå der oppe og ønske å kaste seg ut i noe nytt, men ikke helt tørre ta det endelige spranget. Derfor skriver jeg at komfortsonen slettes ikke er det beste stedet å være. For det er energitappende å bare bli stående der oppe, når lengselen etter noe annet stadig dukker opp.

Ditt liv går gravid med mirakler

Jeg reiste til Svalbard for å holde foredrag, og møtte en storslått natur. Og det ble et helt magisk møte. Hanne Sørvaag sang så utrolig vakkert, og ga enda mer kraft til bildet mitt, The biggest risk is to not take the risk.

The biggest risk, is to not take the risk

Om gleden ved å være på tur. Det trenger ikke å være de lange ekspedisjonene, men kanskje en liten tur i nabolaget på en vei som vi aldri har gått før. Velge et annet feriested, et annet sted å spise.

Ut på tur, aldri sur


Og så skulle vi ut på tur – scootertur, til Isfjord Radio.

Det ble 8 timer på snøscooter, hvor jeg klamret meg fast til rattet i timesvis. Å kjøre scooter er en blanding av å ake, kjøre motorsykkel, og ri hest ! Jeg var så redd til å begynne med,  men så skjønte kroppen min balanse og alt. Jeg trodde det var litt som å sitte på et magisk teppe, og bare sveve over de hvite slettene. Men Neida. Scooteren ville hit og dit, og det var først da jeg skjønte at jeg ikke måtte stå imot at det gikk bra.

Litt som livet. Follow the flow. Bli med dit livet tar deg. Du vet målet, og så må du bare svinse og svanse litt hit og dit. Ta den tiden du trenger. Noe av magien ligger i selve reisen.

Jeg var så langt utenfor min egen komfortsone. Men jeg som stadig oppmuntrer andre til å kaste seg ut i drømmene sine, må også oppmuntre meg selv.

En magisk opplevelsestur,  hvor det du ser best er deg selv!

Jeg følte meg som et barn da jeg skulle kjøre opp en veldig bratt bakke på scooter, og ikke visste om jeg klarte det. Jeg følte en vanvittig nærkontakt med naturens råskap, hvor små vi følte oss da det plutselig ble snøstorm og vi kunne ikke se mer enn et par meter foran oss, og vinden dyttet oss sidelengs på scooterne. Så små og hjelpeløse. Livet mitt føltes så langt unna og alt som til syvende og sist betyr noe ble så tydelig. Mine nære relasjoner.

Det å dra på en sånn tur som er vill, rå og litt farlig – gir meg mestringsfølelse, glede over livet, et vanvittig forhold til naturen, en tilstedeværelse. Og jeg følte meg litt som ett barn igjen. Magisk!
Jeg er så utrolig takknemlig for å ha kommet til Isfjord radio med Basecamp Svalbard. Her er jeg rett ved Nordpolen.

Vi fikk den gode ideen om å isbade, og fikk virkelig kjenne på følelsen av å leve!

Det er så lett å gå bortover livets vei og ha lyst til å prøve nye ting, men fortsette den vante veien, for der er vi vant til å gå. Kanskje tenker vi “En dag skal jeg gjøre det”. Men jeg har aldri sett en kalender hvor det står: “Her er den dagen”. I dag er en dag. Så hva velger du? Crazy new stuff, eller same old, same old”

Same old same old, crazy new stuff

Jeg er så glad for at jeg torde å kaste meg ut i et helt nytt eventyr, som ga meg nerver i magen, en følelse av utrygghet – og til slutt den fantastiske mestringsfølelsen som vi får når vi endelig tør gjøre ting som vi drømmer om. Kanskje er i dag, akkurat den dagen!

 

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0