Adventsmagi

Jeg ønsker å gi adventstiden magien tilbake. Ikke bare stresse gjennom nedtellingen til jul, men at vi stopper litt opp, undrer oss litt sammen, – og tenker på hva denne tiden egentlig handler om. Og ikke minst, at vi bruker denne mørke, men likevel så lyse måneden til å kose oss sammen!

Derfor har jeg laget en alternativ julekalender med aktiviteter for hele familien, og et helt nytt juleeventyr om hvordan julenissen egentlig ble til. Eventyret er i 24 deler og man kan lese en liten del hver dag gjennom hele desember. Her dag kommer også med forslag til en felles aktivitet, og et samtaletema for hele familien.

Jeg pleide å bruke mye tid på å lage adventskalender med innpakkede gaver til sønnen min, Tolli. Og etter hvert så skulle de gavene liksom være finere og finere. Noen ganger ble han glad, andre ganger ikke. Og jeg kan jo ikke bli sur på han fordi han ikke blir glad for å få et nytt viskelær, som han heller ikke egentlig trenger.

Hvorfor skal vi stresse med alle gavene, når vi heller kan bruke tid sammen?

Gavene kommer jo på julaften uansett!

 

Boken er derfor lagt opp til at man kan gjøre en aktivitet sammen hver dag. Og dagens samtale; hvilket dyr ville du helst vært?

Og det er enkle, morsomme oppgaver.

Det skal ikke være vanskelig å gjennomføre – og boken er for barn i alle aldre. Jeg har planer om daglig adventsstund med tenåringsTolli og kjæresten min Johan!

Og hver dag har et forslag til en samtale om et spesielt tema, for ofte glemmer vi å snakke sammen, sånne ordentlige samtaler som ikke bare handler om hverdagslige ting. Jeg tror samtalen er viktig, ikke bare i adventstiden, men også ellers i året. For eksempel handler en samtale om hva som gjør deg glad, og hva som har gjort deg glad akkurat denne dagen. For jeg tror på å fokuserer på det som vi er glade for, og takknemlig for i livet vårt – og at dette er en fin ting å også lære barna, og ungdommene våre.

Det er så mye som skjer hele desember, og vi stresser rundt for å rekke julegavehandling, juleavslutninger og andre ting. Det jeg ønsker er at Magisk jul skal bli en liten pustepause i hverdagen for hele familien. Det at vi roer ned og tar oss tid til å sitte ned sammen – i alle fall en gang om dagen.


En av aktivitetene er å sove sammen en natt.

Sov godt og drøm søtt!

Julemagi

(les mer om adventskalenderen Magisk jul på Tara.no)

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0