Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail

Do not go where the path may lead, og instead where there is no path and leave a trail
(Ralph Waldo Emerson)

Barnet går i en oppoverbakke. Det er fordi det alltid er vanskeligere å gå sine egne veier, enn å gå der hvor alle andre går. Paradokset er at etter hvert så blir den veien alle andre går vanskeligere og vanskeligere, mens den veien, eller det sporet du lager selv, blir lettere og lettere å gå.


Stemmen fra hjertet

Vi alle har to viljer i oss. Hjerteviljen og hodeviljen, og den hodestyrte viljen kan bare ta deg så langt. Mens hjerteviljen, den gir aldri opp! Hodeviljen tar masse energi, mens hjerteviljen den gir energi, selv om det kan være slitsomt innimellom. Og så kommer det alltid noen uventede oppoverbakker, og det er så slitsomt å møte på dem akkurat når du trodde det skulle bli flatt.


Stjernesikter

Da er det bare å la drømmen din lyse som en stjerne over bakketoppen, og la den vise deg vei.

Om du har en drøm, så er det fordi du vet du kan nå den

Jeg vet at hvis jeg hadde valgt den enkle veien, og blitt der – så hadde alt blitt så mye enklere for meg.
Kanskje hadde jeg blir formingslærer eller grafisk designer, som min far ville. For han mente det var en tryggere vei med sikker inntekt.

Men jeg vet at om jeg hadde valgt den veien, så hadde den etter hvert blitt tyngre og tyngre å gå.
For jeg hadde jo ikke kommet til å glemme det som var min drøm, det å bli kunstner.

Det samme hadde det vært for en som drømte om å bli formingslærer, men som isteden ble økonom, eller noe annet som ble forventet av henne. Hun kommer aldri til å bli lykkelig der hun er, for hun vet hvor drømmen egentlig ligger.

Ikke bry deg om du ønsker å gå en vei som ingen andre du kjenner har gått før, eller om du ikke ser hvor veien går – for veien blir til mens du går.

Og husk på at de fleste oppdagelser i verden har kommet gjennom mislykkede forsøk. Columbus lette etter India, og fant Amerika. Og noen av de mest fantastiske oppfinnelser vi har, er fra folk som gikk sin egen vei og kom et annet sted enn de trodde – et flottere sted!

Med rett hjertekurs

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0