Du er sterkere enn du tror

I alt det Björg formidler er dette kjernen;

Det å gi andre mennesker mot og kraft til å ta tak i livet sitt, leve det på den måten som gir den enkelte livsglede, og kunne få lov til å være den lille musefingeren som gir vennlige, oppmuntrende dytt i prosessen med å omgjøre tanker og drømmer til virkelighet!

En bok full av livsvisdom
I boken «Du er sterkere enn du tror» (utgitt på Aschehoug forlag), deler hun tankene bak over 60 nye bilder. For det er det som er unikt med kunstneren Björg Thorhallsdottir, det at hun har en klar tanke og budskap bak hver skisse, hvert bilde. Og disse bildene er Björgs dagbok. For Björg skisser hele tiden, inspirert av alt det de travle dagene hennes måtte bringe, av glede, sorg, latter, bekymringer, følelser og refleksjoner over livet. Forelskelsen som dukker opp, kjærlighetssorgen, venninneprat, familien, og ikke minst alle historiene til menneskene hun møter på sin vei.

For Björg har en helt unik evne til å knytte kontakt, og til å formidle essensen av menneskemøter – og ofte akkurat de ordene som noen trenger å høre.

De små historiene som følger det enkelte bildet rommer så mye livsvisdom. «Du er sterkere enn du tror» er en bok til å bli klok av!

– Jeg var i Lykkehaven i fjor høst for å signere Min tid, og så fortalte jeg Marit, som skrev boken Björgs Univers for noen år siden, om bakgrunnen for et par av bildene jeg akkurat hadde laget, og så sa hun «Björg – dette hadde blitt en fantastisk bok. Den må vi skrive!».

«Det var dette bildet jeg fortalte henne om. Bildet jeg samme morgen hadde tegnet til min høyt elskede venninne som valgte å forlate livet da alt plutselig ble så mørkt. Om fjærene som dukket opp overalt i tiden etterpå, og om savnet og kjærligheten til henne»

«Og bildet jeg sendte til en som skulle i et møte hun grudde seg så til. Etterpå fortalte hun at hun hadde bestemt seg for å ta på rød kjole og se helt rolig ut, uansett hvordan hun følte det inne i seg. Jeg lagde bildet mens vi snakket på mobilen, og så sendte jeg det til henne på MMS like før hun skulle gå i møtet».

«En stor takk til Marit Gaare Laache, som hadde ideen til boken og som har fulgt meg fra fjord til fjell, til by, bygd og Barcelona med. Hun har ført boken i pennen, fanget mine historier og hjulpet med å gi dem vinger slik at de kan fly ut til så mange. Denne boken hadde ikke blitt til uten henne»

Boken til Björg har fått en fantastisk respons. Den gikk rett inn på Bokhandlerens Bestselgerliste, og lå på fjerde plass forrige uke. Og tilbakemeldingene har vært mange og fine.

«Takk Björg! På side 11 fant jeg en wake up-call for meg. Som fortalte meg at for hvert minutt jeg bruker på å være frustrert over ting jeg ikke kan forandre, mister jeg tilsvarende tid med glede. Takk – det behøvde jeg. LA GÅ!!»

“Jeg skisser hver dag, og skissene er mine dagbøker. En samtale, en sms fra en venn, en tilbakemelding på sosiale medier, et møte, en fest, en reise – hver dag byr på nye opplevelser og nye erfaringer. Og det som rører seg i mitt indre, finner sin vei ned på papiret. Skissene deler jeg på Instagram. Ofte skriver noen at det var akkurat det budskapet de trengte den dagen. Det heter at et bilde sier mer enn tusen ord. Ord er magiske, for de snakker til sannheten i oss selv”

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0