En stille stund med Björg

MeditasjonsAppen Lykkemeditasjon ligger nå klar i Appstore.
Når dagene til Björg blir for travle, er hun utrolig flink til å finne roen i de fem minuttene hun har til rådighet innimellom avtaler, møter og prosjekter. Hun ønsker at flere skal kjenne effekten av en stille stund, og håper å inspirere til en ny vane – som bare gjør godt!

 

I nuet ligger lykken.
Nuet er her hele tiden, men den eneste måten å sette ankeret ut
og virkelig klare å være til stede i nuet – er gjennom pusten din.
Stopp opp. Pust og nyt.

Dette øyeblikket kommer aldri tilbake igjen.

Björgs  første møte med meditasjon var en komplisert metode med messing, bjeller, lys og røkelse, og først som voksen oppdaget hun hvor enkelt det kunne bli en naturlig del av hverdagen.

«Meditasjon er tilstedeværelse gjennom pust, og roen inne i deg kan du finne ved å sette av noen minutter til å være akkurat her, akkurat nå. Meditasjon skal ikke være noe mystisk og nok en ting vi må mestre. Pust er liv, og tilstedeværelse gjennom pusten lærte meg å gi slipp. Meditasjon jorder meg på en god måte slik at jeg står stødigere i meg selv, og minner oss mennesker på vårt potensiale og hvem vi egentlig er».

Appen inneholder to ulike meditasjoner, og Björg tar deg med på en mental reise. I den første ønsker hun å minne deg på å stå støtt i din egen kjærlighet.

 

“Egenkjærlighet er et godt ord som ikke handler om egoisme, men om å ta vare på seg selv slik at du kan fortsette å bety mye for mange andre. Gjennom meditasjonen ønsker jeg at du omfavner deg selv, og bringer fred til kropp og sinn. Jeg håper å gi deg en følelse av ny energi.

Den andre meditasjonen er kortere, og skal hjelpe å gi slipp på sorg eller bekymring.

“Et problem må som regel løses. Så lenge du ikke gjør det, vil det fortsette å surre rundt i hodet ditt og stjele energi. Hvis det du hittil har gjort ikke fungerer og du ikke ser noen løsning, så finn i alle fall en ny tilnærmingsmåte. Den beste løsningen er dessverre ofte den vanskeligste, men den eneste riktige – hvis det er det hjertet forteller deg. Alt annet kommer til å gjøre deg ulykkelig.

Meditasjon kan hjelpe oss å finne svaret i oss selv”.

Meditasjonene kommer i følge med vakker musikk komponert av Cathal Smyth, kjent irsk musiker og komponist, som har vært medlem av popgruppen Madness i 40 år. Cathal som blant annet har skrevet hitsangen «Our house», gikk fra å være rockestjerne til å ha et ønske om å lage musikk som kan lindre og hele mennesker.

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0