Et stille mellomrom

Lanseringen av meditasjonsCDen ble nettopp det.
Et “Pusterom” i en hektisk hverdag, og en erkjennelse av at livet akkurat her, akkurat nå – er godt å være i!

Kunstneren Bjorg Thorhallsdottir og yogainstruktør og livsfilosof Irene Hessling har sammen laget et vakkert lite pusterom, en stille stund hvor tankene kan slippe alle bør og må, og alt vi skal gjøre – og bare ha en oppgave, å stille være.

Björg og Irene møtte hverandre første gang da Irene kom innom en utstilling Björg hadde på et nedlagt fiskebruk i Lofoten.
– Jeg vet ikke om noen som fyller meg med så mye sol som Irene. Hun er en sol – uten solformørkelse!

Begge undrer seg over livets små og store spørsmål, begge har møtt sorgen – og både Björg og Irene har brukt meditasjon til å finne sin egen ro nede på dypet, når det stormer på havflaten.
– Jeg fant tilbake igjen til stammen i meg selv, når jeg lærte å meditere. Jeg er jo en liten luftboble, ler Björg.

Bjørn Rasch har satt musikk til Irenes meditasjoner, og Björg har illustrert og fargesatt CDen med en sterk feminin rosafarge.
– Bjørn fortalte at han aldri hadde spilt inn musikk med så mye stillhet i seg, forteller Irene.

Den enkleste måten å finne ro på, er ved å legge en hånd over magen og en over hjertet – og puste rolig.

De startet en samtale, som siden har fortsatt. Og de utfyller hverandre. Der Irene tenker i ord, der kommer bildene til Björg. Dette har resultert i meditasjonsCDen «Pusterom», med fem lydspor i ulike lengder. Her er morgenmeditasjon, en lang god avslappingsøvelse, og til og med en liten “røykepause”. Ikke for den som røyker, men nettopp for at du som ikke gjør det, skal ta den viktige lille fem-minutters pausen, i alle dagens skal, må og bør-oppgaver.

Meditasjon er tilstedeværelse
Utgangspunktet var at de begge hadde lært seg kompliserte meditasjonsmetoder,
og mente at det måtte kunne gjøres mye enklere.
– Det å finne roen skal ikke gjøres til noe som er komplisert og uoppnåelig, fordi du aldri finner tid og rom. Det handler jo bare om å finne stillheten inne i en selv. La hodet få ta inn pusten og fokusere på den. Da har hodet fått en oppgave det kan jobbe med – istedenfor tankespinning, sier de.

– Det er mye bedre å fylle seg med fem minutter med ro hver dag, enn en time en gang i uken. Jeg har prøvd ulike meditasjoner på meg selv, og undret meg over hvor døra til det stille rommet er. Og det er jo pusten. Det aller første og det aller siste vi gjør her på jorda, men så glemmer vi det innimellom. Å meditere handler nesten om å lære seg å puste på nytt, ordentlig med hele magen, legger Irene til.

– Stillheten finnes i oss alle, det er bare så utrolig mye kaos på toppen. Men når du begynner å puste ordentlig, DA er du her. Vi må få fred i sinnet, for vår del – og for verden sin del!

“Kjenner du at hjertet slår? Det slår for deg! Uansett hva som hender har du et sted å gå til. Og det er et pust unna!”

Lanseringen av meditasjonsCDen “Pusterom” fant sted på Schlägergården Kafé og Catering på Lilleaker. Her med vertinne Hilary Woulfe.

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0