Gaver med mening


Björg er en handlingens kvinne, som gjerne løfter andre.
Da hun og Tolli bodde på Bali i 2012, hørte hun om en landsby nord på Bali som var plaget av en bakterie som lagde sår, som ble større og større og til slutt kunne ta livet av barna. Alt de trengte for å helbrede dette var en penicillinkrem til 12 kr, men de hadde ikke de pengene.

 

– Istedenfor å gi de pengene og frata dem deres selvrespekt og selvverd, så hadde jeg lært fra Gambia-prosjektet Heartlift at når mennesker jobber for egne prosjekter og penger og redder seg selv, så står de også stødigere. Og hva ville det ha hjulpet dem om jeg ga dem noen tusen til å helbrede de syke, og en uke etter at jeg dro ville noen bli smittet igjen, men da hadde de ingen penger. Jeg tenkte jeg måtte lage et prosjekt hvor de ble selvhjulpne, slik at de kunne fortsette å tjene penger selv, forteller Björg .


Tusenvis av bokser

Björg satte en hel landsby i sving med spiker og hammer som eneste verktøy. I Yoga-stilling satt landsbyens kvinner og menn, og hamret inn ulike mønster som Björg tegnet opp, på ulike bokser i tynn aluminium. Bestillingen fra Björg lød på 40 000 bokser.

– Det var fantastisk å se alle ivrig opptatte med å hamre inn bokstaver og mønster ved hjelp av butte småspiker og det fantasien deres har funnet frem til av passende redskaper. Hver minste lille bøy er varsomt laget. Dette prosjektet bidro til at innbyggerne i en meget fattig liten landsby nord på Bali, etter hvert ble selvhjulpne. De fikk egne velfortjente penger i lønn som de de kunne kjøpe det de trengte for. De kjøpte høner, haner og griser, og kunne starte et nytt liv ved å ha mat som formerte seg.  De kjøpte scootere og kunne komme seg til nabolandsbyen, og de hadde råd til medisiner og nye klær, sier Björg.

 

Hvem vil du takke?

–  Lysene er laget i håndlagede hjerteformede bokser, og så ble det helt stearin tilsatt lavendelduft oppi. Lavendel får oss til å slappe av, og lyset gir varme, håp og glede.

 

Det finnes tre ulike firkantede bokser som passer perfekt til små gaver.
I den største er det også plass til Björgs kopper, eller kanskje du vil putte en lekker liten underbukse i boksen med «Du er vakker»,
som en liten venninnegave, eller gi en liten oppmerksomhet til mammaen din.

 

I Lykkeboksen er det plass til mammakoppen

 

Og i boksen «Til han jeg elsker», kan du putte sjokolade og gi til den som står ditt hjerte nær.

Et annet tips fra Lykkehaven er «Til han jeg elsker»-boken som Valentinesgaven.

Ettersom aluminiumen er så tynn egner de seg ikke for postforsendelse, og disse produktene fås derfor kun kjøpt i Lykkehaven.  Pris for hjerteboksen med stearinlys 50,- Pris på små bokser: 50,- Pris på stor boks: 70,-

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0