Björgs engler

 img_2342

Björgs inspirasjon

Kirkegården Ruta del Cementiri de Montjuic, ligger stille og fredelig på Montjuic-høyden like utenfor bykjernen i Barcelona .
Kirkegården minner mest om en landsby av døde. Kister er satt inn i små nisjer i murveggen og utgjør en blokk hvor de “vanlige” døde bor tett i tett, mens de som var rike på jordisk gods mens de levde, fremdeles er omgitt av vakre statuer og utsmykninger.
De aller rikeste er til og med begunstiget med en egen liten kirke bygget rundt sitt gravsted. Mont juic betyr jødenes fjell, og kirkegården ble åpnet 17. mars 1883. Blant annet er den spanske kunsteren Joan Miró gravlagt her.  Se film fra kirkegården.

img_2360

Det er sjelden mange besøkende her, og stillheten råder mellom sypresstrær og gravsteder utformet av de fremste skultører og  arkitekter. Gravene har vakre metallarbeider, utskjæringer og glassmosaikk. Første gang Björg besøkte kirkegården ble hun så slått av statuenes skjønnhet, og etter timer med skisseblokk fant hun ut at parken var blitt stengt for dagen, og måtte klatre ut via en stige.

Ved inngangen møtes vi av en gotisk kirke i miniatyr som er gravstedet til en av Barcelonas virkelig gamle, rike familier. Og at det spøker her når natten faller på, er det liten grunn til å tvile på: “Det er allment antatt at det er en stor forekomst av satanister og sataniske ritualer i Barcelona. Her finnes det mange spøkelseshus og andre uhyggelige steder. Et av de mest uhyggelige stedene, er gravstedet på Montjüic, synes jeg. Og vet du hvorfor? Den gamle delen fra 1800-tallet er full av store gravkamre og mausoleer, engler, hevnengler, monstre og demoner. De rike gjorde det samme med sitt evige hvilested som med husene de bodde i .”
Reiseguiden til “Vindens skygge” av forfatteren Carlos Ruiz Zafón

 

– Jeg blir så inspirert av kirkegården og englene der. Og jeg blir så veldig minnet på at jeg  lever!

Lagre

Lagre

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0