Hjerte med vinger

For en stund siden ble Björg kontaktet av Foreningen for barnepalliasjon. De spurte om hun hadde et bilde de kunne få bruke i sin kommunikasjon. Selvsagt sa hun ja, og donerte motivet og rettigheten til bildet «Hjerte med vinger».


Hjerte med vinger

Bildet handler om en sommerfugl som du får ha en liten stund før den forlater deg.
Sommerfugler er det vakreste som fins.
De har fire hjertekamre oppå hverandre, så hele kroppen til sommerfuglen er et bankende hjerte.

Et stort bankende hjerte med vinger fulle av farger!

Vi må nyte dem så mye som vi bare kan, for vi vet at de bare er her for en kort stund.
Og la de få lov til å bre ut sine vinger med alle de vakre fargene, den tiden de er her hos oss.

Av opplaget på 25 bilder har Foreningen for barnepalliasjon lagt ut 15 av dem i nettbutikken sin. Her kan bildene kjøpes, samtidig som man støtter det viktige arbeidet med lindrende omsorg for syke barn.

Björg deltok også på den første nordiske konferansen i barnepalliasjon i Norge høsten 2015, og ble svært berørt av møtet med pårørende.

“Det å miste mannen min lærte meg det mest verdifulle jeg har lært i livet, hvor dyrebart hvert enkelt liv er, og hvor dyrebar den lille tiden tiden vi har sammen er. Barna som kommer til oss er kjærlighet med vinger, for vi vet ikke hvor lenge vi får beholde dem. Vingene er så vakre, men så skjøre. Og en dag flyr de fra oss. Derfor er det så viktig å ta vare på hvert lite øyeblikk sammen”.

Foreningen for barnepalliasjon har blant annet brukt bildet til å illustrere et informasjons- og opplysningshefte, som sendes ut til alle landets sykehus, kommuner, samt medlemmer, sponsorer og andre støttespillere. Styreleder og prosjektleder Natasha Pedersen forteller at foreningen også har gitt bildet “Hjerte med vinger” til Helseministeren og flere barnehospice.

«Kunstneren Björg Thorhallsdottir ønsket å bidra til vårt viktige arbeid, og har designet et nydelig bilde, som har fått tittelen «Hjerte med vinger». Vi er svært takknemlige for dette”.

Björg har også gitt illustrasjoner til boken som foreningen ga ut i 2017 – «Berørt- Historier om ventesorg»   (Les mer om ventesorg)

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0