Hjertefred 2013

På Allehelgensdagen, søndag 3. november er det Hjertefred.
Björg tok initiativ til arrangementet året etter at hun mistet mannen sin, kunstneren Eric Scott. Kondolansene i forbindelse med dødsfallet og begravelsen virket på mange måter fremmedgjørende for henne, og hun ønsket å finne en måte å minnes på som var fylt av lys, kjærlighet og takknemlighet til dem vi har mistet, samtidig som vi skal feire livet ved å ta bedre vare på oss selv og menneskene vi har rundt oss.

Første gangen Hjertefred ble arrangert var i 2006, og i år er den syvende gangen denne lysfesten med sang, musikk og ulike kunstneriske innslag finner sted. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening, og i år er det mulig å delta på Hjertefred på 19 ulike steder i landet. Les mer om Hjertefred og se oversikt på Hjertefred sine nettsider.


foto: Monica Gebhardt
Tolli var bare tre år gammel da han mistet pappaen sin, og Björg ønsket at han skulle kunne minnes Eric i en trygg og varm atmosfære. Nå er Tolli blitt 10 år gammel, og på søndagens Hjertefred i Løkkehaven i Sandvika, skal han synge en sang som han har skrevet til pappaen sin.
“Everybody misses somebody”

Hvert år lager Björg et eller flere bilder med temaet sorg, og dette er årets Hjertefred-bilde.

«Den eneste måten å få hjertefred på, er å gråte de tårene du skal gråte. Sorgen er som en sten med skarpe kanter, og tårene sliper disse ned. Hver sorg har sine tårer, men etter hvert vil sorgen og savnet bli lettere å bære. Da er det viktig å la seg selv få lov til å gi litt slipp, og igjen kjenne på livsgleden og se det gode rundt seg.
Det siste de døde vil, er at vi skal være levende døde fulle av sorg. Livet er en gave, så nyt hver dag du er så heldig å ha på denne jorden».

 Björg Thorhallsdottir

Hjertefred 2012 i Sandvika

Hensikten med arrangementet er å gjøre det lettere å snakke om døden og det vonde, hylle de gode minnene etter dem vi har mistet. Bearbeide sorgen, samt feire kjærligheten og livsgleden, og ta bedre vare på oss selv og hverandre.

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0