Hjertefred – den største glede, den dypeste sorg

2014_15

Du ga meg den største glede
Og den dypeste sorg
Og jeg står rikere tilbake

Fred i hertet

Hjertefred er  en kveld som handler om å minnes i glede dem vi har mistet, men som vi fremdeles bærer i hjertet vårt. Hjertefred er et livssynsnøytralt arrangement, en time med vakker musikk, med ord, lys og varme i høstmørket. I år arrangeres Hjertefred for ellevte gang, og for tiende gang i Løkkehaven i Sandvika. Om du trenger denne timen med ro og ettertanke er dette en gave til alle som kommer. Hjertelig velkommen! Her arrangeres det Hjertefred i år.

Ihjertetmittborduforalltid

Torsdag har vi gjort klar en Hjertefred-utstilling i Lykkehaven, med fokus på bildene som Bjorg har laget til Hjertefred, et nytt bilde hvert år. Og på søndag 6. november, Hjertefred-dagen har vi åpent i galleriet fra kl. 1200 – og til alle menneskene har dratt hjem etter å ha vært i Løkkehaven ved Sandviks-elven.

407714_456263657748196_1830976662_n

2

5kjerub

brennebrev2

Hjertefred ble skapt fordi kunstneren Björg Thorhallsdottir ønsket å lage et arrangement hvor sønnen Tolli kunne minnes sin pappa i glede, sammen med alle andre som hadde mistet noen. Målet var å lage en magisk kveld som kunne skape et øyeblikk av fred i hjertene til dem som kommer.

Og mange kom til det aller første arrangementet i 2006, og enda flere har fortsatt å komme, til Hjertefred i Sandvika – og til alle andre steder som Hjertefred har vokst seg ut til.

2012-11-27+15_07_05_edited-1
Jeg ønsker at hvert enkelt menneske skal gå fra Hjerterfred med en beriket sjel, og et ønske om å ta enda bedre vare på sitt eget og andres liv. Hjertefred skal gi litt fred i hjertet.

Hjertefredstor3
“Jeg er enig i at tiden kan lege alle sår, men det gjør den når man tør gå veien til gleden gjennom sorgen.
Jeg har grått, jeg har skreket og jeg har famlet i mørke – til jeg fant veien ut.
Til livet igjen.
Og hele tiden hadde jeg det vakre lyset ved siden av meg, min sønn!

Den største gaven jeg har fått av å oppleve døden så nær inntil meg, er at jeg har blitt så glad i livet.
Jeg er så takknemlig for hver dag, at jeg forsøker å ikke bry meg om bagateller, og jeg har skjønt at det finnes ikke en eneste ubetydelige dag i livene våre.

I dag lever noen, som ikke er der i fremtiden!
Grip dagen, grip stundene”

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0