Inspirasjonskveld – om mot og drømmer som kan bli til virkelighet!

Alle som har hørt Björg vet at hun har en særegen evne til å formidle og berøre, både i sorg og glede. Men tenk, så viste det seg at det finnes en sanger med den samme sterke formidlingsevnen!

Therese Ulvan og Björg har allerede gjort flere inspirasjonsforedrag sammen, og har fått utrolig gode tilbakemeldinger. Og det skjønner vi godt! For sammen har de laget en kveld som bugner over av livsglede og livsmot, samtidig som alvoret slipper til – og sangen. For begge sier det samme:

“Der ordene stopper, der fortsetter musikken”.

“Og der musikken stopper, der fortsetter Björgs bilder. Hun skaper et helt univers der vi møtes, fastslår Therese.

Kaste maskene
Therese forteller at det var naturlig for henne å begynne å formidle noe utover sangen, når hun etter hvert beveget seg fra bluesrockeband og over til et lyttende publikum.
“Jeg følte at jeg kunne bruke min flamme til å berøre andre, og at når jeg torde strekke meg og inspirere, så lot andre seg berøre – og sammen kunne vi kaste maskene vi bærer. Derfor handler noen av sangene om at de mørke dagene også er en del av mosaikken, som fargelegger livsbildet vårt”.

“Jeg ser livet litt som en stor eng med nysnø hvor jeg har gått. Og når jeg snur meg og ser tilbake, så ser jeg hvor jeg har reist meg når jeg har falt, og hvor jeg har snublet og kommet tilbake igjen på sporet”.

 

De spiller på alle sanser, og det er vanskelig å ikke la se bevege – og ikke minst inspirere!

For det er det de ønsker, å invitere til en kveld som gir næring inn i høstmørket, som sier noe om det å leve, det å være sårbar, men også det å vise mot. Drømmer kan bli virkelig.

Det er så mange voksne kvinner som står midt oppe i det med å ta vare på barn, mann, foreldre, jobb, hus og hjem, og mange opplever følelsen av slitenhet og utbrenthet. Vi brenner lyset vårt, og da er det så viktig å sørge for påfyll. Gi seg selv en slik kveld som du gjerne ville gitt din beste venninne. Kanskje kan du være den venninnen for deg selv, sier Therese.

Hun forteller at hun blant annet kommer til å synge den sterke flotte “Gabriellas sang”, om livet som ikke kommer i reprise, og også sin egen sang “Ta mi grind”, som handler om stengslene vi setter opp mot hverandre, og om hvordan ordet “unnskyld” kan være et magisk ord – og om motet vi trenger for også å tørre lukke grinda når det vi trenger er ro, hvile og egentid.

Björg om Therese:
“Jeg møtte Therese da jeg trengte en musiker til en utstillingsåpning, og så oppdaget jeg at hun formidlet det som jeg synes er viktig i tekstene hennes, og mellom sangene så snakket hun om mye av det samme som jeg ønsker å formidle. Hun spiller på alle hjertestrenger, også mine”.

“Therese hadde allerede et foredrag som het “God nok”. Nå har vi sammen laget en kveld hvor vi ønsker å gi dem som kommer litt lys inn i mørketiden. Vi trenger lyse tanker og kvelder hvor vi bare får lov til å være”

Fotosession med Björg og Therese. Det inspirasjonforedraget MÅ jo bare bli bra 🙂

Om Therese Ulvan:
Therese, som er fra Hitra i Sør-Trøndelag, er uredd og ambisiøs som artist. Det har hun vist helt siden hun som 13-åring frontet et bluesrockband på hjemstedet. Det musikalske talentet og et solid bein i nesen har gitt henne muligheter som hun ikke har vært redd for å utnytte. I USA gikk hun rett bort til de anerkjente musikerne, som mange andre vegret seg for å snakke med, og spurte dem rett ut om de kunne tenke seg å spille på debut-plata hennes. Hun har en bachelorgrad i jazz fra Leeds College of Music, har gjennomført flere kurs på Paul McCartneys skole (LIPA) og studert ved Musicians Institute (MI) i Los Angeles.

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0