Kunstmagi

I dag lanserte Mette Dybwad Torstensen og Björg Thorhallsdottir Kunstmagi. Sammen tar de barna med på en magisk reise gjennom kunsthistorien og hjelper de å finne sin egen kreativitet. Sprer kunstglede – rett og slett.

Boken tar utgangspunkt i kunsthistorien og dens ulike epoker, og hvert av kapitlene kommer med forslag til workshop og ulike kreative prosjekt. Målet er å skape en hel generasjon av kreative barn.

– Jeg husker da jeg studerte kunsthistorie, og den eneste boken jeg virkelig fant glede i å lese var Gombricht «The story of art», og den står fremdeles ganske alene. De andre var full av akademiske uttrykk og jeg falt av lasset hver gang jeg prøvde å tilegne meg kunnskapen. Vi håper at denne boken kan være en engasjerende og lærerik bok både for barn og voksne, sier Björg.

– Men du må få med at denne boken er Mette sin ide. Det er Mette som har tatt initiativet, skrevet den og skapt boken. Jeg har fått lov til å dypdykke i materialet og lage illustrasjoner i akvarell, gouche og akrylmaling – som underbygger budskapet. Mette har solid bakgrunn og kunnskap om stoffet, så du ser fort hvor gjennomarbeidet og godt materialet er. Det har vært en sann glede å jobbe med. Mange av figurene lagde jeg først i leire, for å få frem det rette uttrykket, og det har blitt mange mange skisser underveis.

Illustrasjonene til Kunstmagi var en av de tingene Björg jobbet med på Hawaii.
– Jeg ble helt fascinert av å jobbe med teksten. Det er jo så utrolig spennende å skjønne bakgrunnen for ulike perioder og uttrykk. Tenk å få lov til å være med og stimulere barn til å være kreative. En deilig motvekt til en generasjon barn som trives veldig godt foran en skjerm. Vi vil ha de bort fra nettbrett, sier hun med glimt i øyet, men mener det i fullt alvor.

Mette Dybwad Torstensen (38), etablerer Sjøholmen i Sandvika i disse dager. Et senter som også skal formidle kunstglede og kreativitet til barn. For Mette er en barnekunstformidler. I tillegg er hun forfatter og kunsthistoriker, og har jobbet som redaktør i magasinet KUNST i 10 år og bygget opp magasinet til å bli Nordens største kunstmagasin. Mette har også jobbet som kunstformidler på Slottet, kunstkritiker og kurator. Hun er selv utdannet innen kunst, og brenner for barn og kunst.

Hennes to barn, Ella og Mikkel har vært delaktig i mange av kunstoppgavene og workshops. Boken har 20 kapittel, og til hvert kapittel er det en egen workshop.
– Da Mikkel var liten var jeg i barnehagen hans hver fredag og hadde ulike workshops med barna. Utrolig spennende å se hva som får barna til å glemme alt rundt seg. Boken tar utgangspunkt i figurene Leonardo og Frida, som følger barna gjennom hele boken.

Årets julegave
Kunstmagi er første bok i Vigmostad & Bjørke Forlag sin satsning på barnelitteratur. Anne Iversen forteller at forlaget er opptatt av gode barnebøker.
– Dette er et fyrverkeri av en kunstbok som vil trollbinde barn helt ned i treårsalderen og opp til 12 år. Boken er full av kreative og spennende oppgaver og både store og små vil garantert la seg inspirere og sjarmere av den populære kunstneren Björg Thorhallsdottirs vakre og morsomme illustrasjoner. Björgs bildeunivers er så tiltrekkende og Mette Dybwad Torstensen har laget solide faglige gode tekster. Vi ser på dette som et unikt prosjekt. Vi tror dette kommer til å bli den perfekte gaven til barn, både egne og andres, fastslår Anne Iversen.

Kunstmagi ble lansert på Biblo Tøyen, Deichmanske bibliotek med sjette og sjuendeklassinger til stede. Takk for en hyggelig inspirerende stund. Vi håper boken tas med inn i Kunst- og håndverktimene på barneskolen. Boken dekker fagområdene fra første til fjerde klasse.

Les mer om Kunstmagi.

Les artikkel i Akershus Amtstidende

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0