Livet er ikke så alvorlig

Björg står på farten til Son, hvor hun skal åpne juleutstilling i ettermiddag klokken 1800, på Galleri Soon. Så skal hun videre til Hadeland Glassverk hvor hun i morgen klokken 1300 lanserer sine vakre cavaglass med den dypfilosofiske inngraverte teksten «Cava er bedre enn tran». Deretter går turen videre til Stavern hvor hun er til stede på Det Gule Galleriet, søndag 17. november klokken 1400. (er du i nærheten noen av disse stedene blir hun glad for å se deg).

Mens Björg farer som en liten lykkefe landet rundt for å spre kunst, kultur, cava og glede, kan vi andre gå helgen i møte med ro, meditasjon og kanskje litt lykkebobler, for den som har fått tak i det. Og kanskje kan vi sende den travle lykkefeen noen gode tanker. Selv lykkefeer kan bli slitne!

Så da løfter vi våre glass og ønsker helgen velkommen, med Björgs stemme i bakhodet:
«Livet er ikke så alvorlig. Musserende vin minner meg  om at livet er boblende, og at selv i tunge stunder finnes det øyeblikk av ren glede. Og om de ikke finnes akkurat der og da, kan vi skape dem selv».

Etiketten til de gylne, brusende boblene har hun selvsagt laget selv, og motivet finnes også som bilde.

2012-10-30+12_13_13_edited-1

Om bildet Lykkebobler forteller Björg:

”Livet er ikke så alvorlig, og det finnes alltid en eller annen løsning på et problem. Når du går i livets oppoverbakker, sett deg ned og nyt øyeblikket og husk at alt passerer. Jeg liker Cava og musserende vin, for den kan deles med den man liker – og det er liksom litt ekstra lykke inne i de kilende boblene.

En gang var jeg fryktelig forelsket i en gutt som slo opp med meg. Jeg var knust, men innen en time var to venninner på mitt atelier med tre flasker Cava, en til hver. Vi tente stearinlys og satt der blant bildene mine, gråt litt og lo litt, mens vi nøt glassets innhold. Musserende vin minner meg om at livet er boblende, og at selv i tunge stunder finnes det øyeblikk av ren glede. Og om de ikke finnes akkurat der og da, kan vi skape dem selv”.

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0