Livet – og det å lykkes

Jeg jobber hele tiden, og det ligger tusenvis av tegninger bak før jeg kom fram til mitt billedunivers og min strek. Jeg tegner alltid og budskapet kommer fra hjertet. Daglig får jeg tilbakemeldinger fra folk jeg ikke kjenner om at budskapet har nådd hjertene deres. At kunsten min åpner opp rom i mennesker, skaper reaksjoner, og trøster.
Det er både rørende og inspirerende. Jeg vet jeg er privilegert som jobber med det jeg liker best i hele verden.

Etter at jeg startet Hjertefred i 2006, er det kanskje ikke rart at mange forbinder meg med døden og sorgen som følger med. Jeg er stolt av å ha gjort en innsats for å bryte ned tabu rundt det å snakke om døden. Liv og død henger riktignok sammen, men mitt hovedfokus er livet!

I kunsten setter jeg ord og bilde til hverdagsfølelsene, forsøker å være ærlig og direkte, og ofte med en porsjon humor. Jeg elsker å le. Høyt! Livet har lært meg at vi alle sliter i perioder. Man kan bli rammet av dødsfall i nær familie, vi gjennomgår skilsmisser, barna kan slite sosialt eller på skolen, vi mister jobben, blir utsatt for ulykker. Det er noe konstant. Noen ganger er det som om det ene avløser det andre. Som om slitet aldri tar slutt. Vi føler oss maktesløse og resignerer, eller vi jobber beinhardt for å oppnå endringer vi ikke er herre over. Livet er for kort til at vi skal bruke tid på en jobb vi mistrives i, eller forsøke å forandre folk rundt oss. Det er viktig å anerkjenne at mye kan vi faktisk ikke få gjort noe med. Derfor er jeg opptatt av hva vi kan få gjort noe med!

Jeg ønsker å inspirere folk til å sette pris på hva de har, ta tak i hva de virkelig vil, hva de interesserer seg for og hva de får glede av. Det er her man kan hente styrke og positiv energi til å takle de andre utfordringene. Og når man holder på med noe man trives med, da svinger det. Man får inspirasjon og lyst og overskudd til å gjøre nye ting. Det er her det er gøy å være. Gøy generer mer gøy.
Jeg er opptatt av å stoppe opp og virkelig legge merke til det positive. Selv om det kanskje bare er småting. For mange kommer det naturlig, for andre må den innstillingen kanskje jobbes med.  Vi må bevisst legge merke til det positive, og være tilstede i nuet. Det er rart – når man først har begynt å sette pris på de små tingene, så skjønner man at disse er sterkt knyttet til de store tingene i livet. Som vennskap og kjærlighet. Kommer man inn i den positive spiralen, da kan man virkelig snakke om å ha lykkes.

Uken som ligger foran deg er din!

Bless Björg XX

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0