Livslykke kan faktisk planlegges


En ting har livet lært meg.

Mye av livslykken kan faktisk planlegges!

Dagene suser så fort avgårde, og selv om vi har gode intensjoner om å invitere noen på middag, gå en tur med en kjær venninne som det er alt for lenge siden vi har fått skravlet med, drikke kaffe med den søte naboen, få til den turen og det treffet som vi har snakket så lenge om….
Og plutselig føles det som om livet ditt er blitt for mye plikter, og for lite påfyll.

Jeg har oppdaget at når vi gjør en avtale med en gang vi begynner å snakke om at vi snart må treffes, og får det på plass i kalenderen – da har jeg ryddet plass til noe og noen som er viktig i livet mitt.
Hyttehelg, middagsavtale, eller gjerne en frokostavtale – er på plass i planene mine for de kommende ukene. Løpeavtale med noen som jeg ønsker å treffe, og vips får jeg trent både kropp og hode samtidig.

Avtaler sørger for at jeg får gjort mere av de tingene, som jeg alltid tenker jeg skulle ønske jeg hadde tid til.

Slik skaper jeg det livet som jeg egentlig ønsker!

Det ligger en stor livsglede i det å følge drømmene sine
Og den eneste måten å komme dit på er gjennom planlegging. Men det er uoverkommelig å begynne med å tenke «hva skal jeg få til i livet mitt».

Istedenfor å drive langtidsplanlegging, kan du tenke «akkurat her og nå». Hva kan jeg få til i dag?
Planlegg uken som kommer og noter ned en ting hver dag, som bringer deg et skritt nærmere målet ditt.

Derfor lagde jeg den første Min Tid for 6 år siden
Jeg savnet et verktøy som var mer enn bare en kalender på mobilen, som minte meg på avtalene som allerede var inngått. Jeg trengte noe som jeg kunne notere i, drømme fremover og planlegge i.

Og jeg vet at hjernen jobber på en annen måte når vi sitter der med penn og papir.
Det er litt magi, rett og slett.

 

Min tid 2016 er kommet fra trykkeriet, og den ble så fiin!
Med kvinnen som tør å være helt fri, og være seg selv – akkurat slik hun er, på forsiden.

Takknemlighet

Jeg har tenkt mye på takknemlighet i det siste. Og tenk at forskning innen positiv psykologi viser at det er sant, det å fokusere daglig på det du er takknemlig for – gir faktisk større velvære. Uansett om det er stort eller smått i livet sitt, som du kan være takknemlig for. Noe er det, uansett hvor mørke dagene kan synes.

Prøv det en uke. Tenk på tre ting du er takknemlig for når du legger deg, og se om du kjenner at det gjør noe med deg. Om så det er at du kan legge deg i en god og varm seng.

Og skriv det gjerne ned i Min Tid, det er fantastisk om den også kan være en slags takknemlighetsdagbok, som du kan se tilbake i. Og om du føler at livet byr på nedturer og utfordringer, så kan du lese om de gode tingene som også har skjedd – hver eneste dag.

Husk at det du har fokus på, er det som vokser – og det blir livet ditt!

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0