Livslykke

Björgs nye bok “Livslykke” suste rett inn på bestselgerlisten, uken etter at den ble lansert.

«Jeg synes den ble utrolig vakker. Det er stort at Aschehoug ville lage en samlebok av mine sitater og små vers. For jeg kan absolutt ikke kalle det dikt, det er hverdagsfilosofi”.

Noen sammenligner Björgs små hverdagsdrodlerier med danske Piet Hein sine små gruk, og mange ser ut til å sette pris på disse, for bare etter en uke lå den på andreplass på Bestselgerlisten.

– Boken ble så fin, og jeg tror den vil være en vakker liten gave å gi, eller bare til seg selv. Jeg får energi av å bla i den. Boken har lite tekst og store bilder. Litt som en barnebok, bare for voksne, ler Björg.

– Hvert av sitatene har fått en helside, slik at tankene får plass til å dvele ved ordene – og la de flyte sammen med bildene. Og jeg er så takknemlig for at forlaget virkelig har gitt respekt til hvert av bildene, og latt de få rom til å fylle sidene.

Boken «Livslykke» er en samlebok basert på de små diktbøkene om Mot, Vennskap, Kjærlighet og Ro. Den er tilgjengelig i bokhandler, Lykkehaven i Sandvika og Lykkehavens nettbutikk, og i galleri som representerer Björg.

Og så er jeg så glad for at den er trykket i Norge på godt kvalitetspapir. Du kjenner det når du holder den. Den deilige gode bokfølelsen.

Björgs forord i Livslykke:
Sakte blir livet til
I gode dager flyter du nedover livets elv, strømmen tar deg med til overraskelser. Nye mennesker som blir venner. Steder hvor du slår røtter. I vonde perioder blir du presset til å kjenne på sider ved deg selv, som du ikke visste om.

Livet er ditt. Et skuespill du setter opp. Det er du som velger menneskene i det, eller velger å akseptere dem som du ikke selv har valgt. Du velger i stor grad selv hva du skal putte inn i dagene dine, og hvordan du skal reagere i ulike situasjoner.

Mange tror at boken om livet deres allerede er ferdig skrevet, at andre har bestemt deres skjebne. Men det er viljen din som bestemmer din skjebne. Om du velger å tro på hva andre sier om deg, eller det hjertet ditt visker til deg.

Inne i i hvert menneske er det en enorm livskraft. Et lys som er nesten umulig å slukke. Det er det samme lyset som lyser i oss alle. Noen har bare trukket veken sin langt ned. Den kraften styres av tankene dine. Veken er høy hos dem som velger at livet er godt, som ikke lar andres mørke slukke sitt eget lys – og som vet at det finnes en løsning, selv når ting er vanskelig. Veken er kort hos dem som tror at det er andres feil når livet blir vondt og vanskelig, og som mener det er andres ansvar å få dem til å lyse og skinne.

Ingen kan tenne ditt lys. Våre tanker blir våre følelser, som blir våre ord, og dette blir igjen våre handlinger. Summen av dette blir ditt liv, og ditt liv er bare ditt.

Alle opplever motgang og medgang, sykdom og helbredelse, kriser og gleder, fødsler og død. Vi opplever det alle sammen fordi vi lever! Dans når du tar oppvasken, tramp når du er sint, stå opp for fine deg, og ta en ekstra dans for dem som ikke er lengre er her. Elsk, gråt, skrik og elsk, elsk! Livet ditt er summen av dine valg. Velg alltid med hjertet og hjertekompasset vil vise deg veien til din livslykke. Lykke er å være tro mot seg selv, og stole på at livet vil deg vel.

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0