Livsplan for drømmer

For det er akkurat det Affirmative art er. Gjennom å tegne ut det du har inne i deg, finner du frem til drømmene som leker gjemsel inne i hjertet ditt.

Og du trenger slettes ikke være god til å tegne, for du lærer en teknikk hvor du kan lage en livsplan ved å tegne ut drømmene dine. Når jeg holder foredrag eller har utstillinger, er det så mange som spør meg om hvordan de kan klare å finne ut hva drømmene deres egentlig er, og Affirmative art kan være en fin måte å gjøre det på.

Denne tegningen laget jeg sammen med Eirik Jarl Trondsen i Uganda-prosjektet. Vi satt sammen ved Victoria Lake, og tegnet på hvert vårt bilde, men plutselig begynte vi å tegne på samme tegning. Eirik har brukt Affirmative Art som en teknikk for å hjelpe barna som går på skolen han driver i Afrika.

Da jeg gikk på Kunstakademiet, startet professoren min hver time med meditasjon. Han var inspirert av Vasilij Kadinskij, en kjent maler som gjorde det samme med sine elever. Meditasjonen gjorde at vi nullet ut, ble helt stille innvendig, og klarte å fokusere på høyre hjernehalvdel som inneholder intuisjon og tidløshet – og som gjør at vi tegner uten å dømme. Tegner det vi ser. Når jeg klarer å være i høyre hjernehalvdel og lar den venstre hvile, gir det en helt fantastisk avslapping, ro og livsglede.

Alle tenker at hvis de hjelper barn i Afrika er det nok å gi dem mat. Eirik tenker at hvis man skal hjelpe noen må man lytte til drømmene deres, og ikke minst få dem til å drømme. For mange av disse er mennesker som vokser opp uten håp, og det viktigste er å få de til å tenke at de kan følge drømmene sine og bli det de vil.

Det som vi i den vestlige verden ofte tar som en selvfølge, men likevel ikke utnytter til det fulle. Mange av menneskene som vokser opp her blir provosert over hvordan vi kaster bort våre muligheter, som vi er så heldige å ha.

Derfor er det så utrolig viktig også å gjøre Affirmative art i Norge, fordi det er så mange som følger det som er forventet av dem – og ikke drømmene sine. Og Affirmative art finner frem til drømmene som leker gjemsel inne i hjertet ditt.

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0