Lykkebobler


Cava er bedre enn tran
Det måtte jo komme. Den folkekjære og populære kunstneren Björg Thorhallsdottir har laget sin egen Cava, eller lykkebobler som hun foretrekker å kalle de gylne dråpene.

Kunstneren har tidligere gledet oss med ulike bilder over temaet alternativ boblebad, og har gjort seg til talskvinne for de sprudlende dråpers magi.
– Jeg har laget så mange champagnegudinne-bilder, så nå var neste steg å lage selve lykkedrikken, ler hun.

 

Björg tok sin kunstutdannelse i Barcelona, og har i flere år hatt sitt atelier der. For henne var det naturlig å velge vindistriktet i Catalonia i nord/øst Spania og Cava, når hun fikk mulighet til å smake seg frem til sin egen «champagne». Produsent er vinslottet Castillo Perelada, og importør er Palmer. Vinen vil bli solgt gjennom Vinmonopolet.

– På slutten av 1800-tallet var det druesyke for champagnen i Frankrike, og produsentene måtte finne på noe nytt. Valget falt på et område rundt Barcelona og slik startet man å lage Cava. Fremdeles er det mange vingårder i dette området som bærer den stolte tradisjonen videre. Mange tror Cava er fattigmannschampagne, men prosessen er like krevende og omfattende som den er med champagnen. Jeg har stor respekt for dette håndverket, sier Björg Thorhallsdottir.

Kunstneren har fått smake seg frem til sin favoritt.
– Det er ofte menn som jobber som sommelier eller vinsmakere, og jeg tror mange har gjort det til en for komplisert prosess. Liker man den, drikker man den, fastslår hun med et smil.

 

– Jeg er blitt litt kresen med årene, både på kaffe og vin. Cava må være tørr, men fruktig og fin!

 Etiketten til vinen har hun selvsagt laget selv.

Lene Stokvik fra importør Palmer
– I dag er det sjelden man møter en person som virkelig påvirker deg umiddelbart og når man gjør det, blir man helt satt ut. Slik var mitt første møte med Bjørg!  Jeg gikk som vanlig til et møte med en som ville gjøre en «kjendisvin», med litt naturlig skepsis! Der finnes så mange i dag… Men denne dagen fikk jeg en øyeåpner. Denne Cavaen er nemlig ikke gjort fordi Bjørg vil hevde seg selv, eller vise hvor flink hun er til å smake god vin, men i stedet for og få mennesker her i landet til å ikke alltid være så seriøse og alvorlige. Det har vært fantastisk å gjøre en vin med en dame som har så mye latter og lykke i seg selv, at hun smitter over – som et virus, på alle rundt seg. Hun er som et fantastisk lykkevirus:) Enda en gang har Bjørg funnet en vei til å gi alle et lite stykke av hennes herlige kunst. Denne gang med denne vakre Cavaen, som etter min mening er i perfekt balanse… Del og nyt i morsomme, triste, oppmuntrende og kjærlige situasjoner, den gjør godt uansett, sier Lena.

Lykkeboblene finner du i Vinmonopolets bestillingsliste, og du kan bestille de allerede nå.

Det perfekte glass
Og med lykkedråpene på plass, er det neste naturlige steget å designe egne drømmeglass tilpasset lykkebobler – og for Björg er det aldri langt fra tanke til handling. I samarbeid med Hadeland Glassverk og designsjef Maud Gjeruldsen Bugge, har Björg utarbeidet det perfekte glasset.
– Jeg fikk være med da det første glasset ble blåst, og det var en magisk opplevelse å se glasset ta form. Glassblåserne behersker et fantastisk håndverk og jeg ble utrolig imponert over å se dem blåse liv i glødende og flytende glassmasse, sier Björg.

 

– Formen er så deilig og det klirrer så vakkert i krystall. Det er liksom D-cup glass med plass til masse Cava oppi.  Inngraveringen er nydelig og gammeldags, og som dere ser er det en dyp livsfilosofi «Cava er bedre enn tran», fniser Björg.

Lørdag 16. november klokken 1300, er det lansering av Cava lykkebobler og Cava krystallglass, på
Hadeland Glassverk. Det vil også bli en lansering på Fine Art, etter jul når vinteren er på sitt mørkeste og vi virkelig trenger lykkebobler!

Cava-glassene vil kunne kjøpes i Lykkehaven, både i galleriet og i nettbutikken, hos Hadeland Glassverk, hos galleri Fine Art i Oslo, samt andre galleri som representerer kunstneren.

 

– Kunstneren Salvador Dali var avholdsmann, med unntak av Cava. Mange tenker at sprudlende dråper er til å feire med. Jeg mener at det kanskje er nettopp når livets motbakker kommer at vi trenger å bli løftet litt. Sunt for sinnet, og så er lykkebobler helt klart bedre enn tran, sprudler kunstneren.

Se film om hvordan Björg. laget etiketten og smakte seg frem til de perfekte lykkeboblene.
http://www.fineart.no/doc/boblende_kunst

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0