Magiske desember

  Hvordan skulle vi kommet oss gjennom vinteren uten desember?

Almanakk2017_desember.700

Måneden med magi, med stearinlys – og med så mye glede. Selv om julen er vanskelig for mange. Kanskje er det noen som mangler noen rundt julebordet, kanskje er det noen som savner nettopp det å få sitte samlet rundt et bord og spise den viktige julemiddagen. Desember og julen forsterker alle følelsene i oss, og gjør oss ekstra sårbare. Men denne sårbarheten bringer også et ønske om å dele kjærlighet, lys og varme. Det kan vi bringe videre.

For meg er desember en magisk måned. Når snøen legger seg, når alt det som er mørkt blir hvitt. Når stjernene trer frem enda klarere, og glitrer ned på snøen. Kanskje fordi jeg var så heldig å få oppleve en barndom hvor det som regel var snø i desember. Hvor vi kunne bygge snøhuler, lage snøengler og snølykter som lyste i mørket. Det å komme inn i varmen, og sitte rundt bordet med tente stearinlys og kjenne mørket på utsiden, ga en helt spesiell følelse.

Jeg vet at jeg er heldig som fikk oppleve barndommen slik, og har gode minner og følelser rundt desember og julen. Jeg skulle ønske at alle hadde det slik, men slik er det dessverre ikke. Men om du ikke har det, så går det an å skape seg nye tradisjoner. De tradisjonene som du selv skulle ønske at du hadde som barn. De kan du lage nå.

Hvis vi lar desember være mørk, så blir vinteren så fryktelig lang og kald.
Desember skal være lysende – lyset i mørket!

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0