Min drøm

uganda2
Allerede som barn hadde jeg en drøm om å hjelpe mennesker i Afrika. Da jeg var åtte år gammel leste om den tyske legen Albert Schweitzer, og jeg bestemte meg for å bli lege og reise til Afrika for å jobbe der.

kjærlighetsanatomiKjærlighetsanatomi

Jeg prøvde å studere anatomi, men jeg tror jeg var mest interessert i menneskets indre – kjærlighetens anatomi, og plutselig skjønte jeg at vi må følge vår egen drøm, vår egen vei – og ikke andres. At min måte å kunne hjelpe mennesker på, er gjennom kunsten. Så legedrømmen forsvant, men ønsket om å gjøre noe i Afrika bestod.

uganda1
Og nå er jeg her!
I Entebbe i Uganda, ydmyk, rørt og målløs over en verden så annerledes fra den vi lever i. Og ønsket om å få i gang noe bærekraftig som kan bety noe, vokser seg enda større.

Vi ønsker å starte et hjelpeprosjekt her som hjelper alenemødre og kvinner med HIV, som har falt utenfor samfunnet. Som kan bidra til å gjøre dem sterke og i stand til å forsørge seg selv. Slik at de kan gi barna sine en utdanning og en fremtid. Jeg tror at hvis vi skal skape varige endringer i et samfunn, så må vi begynne med kvinnene.

Nå er jeg her for å lære mere om materialer og håndverkstradisjoner, slik at produkter og design tar utgangspunkt i det som finnes her. Jeg har allerede gode hjelpere og kontakter, dyktige mennesker som har realisert hjelpeprosjekter i tilknytning til utdanning. Så jeg tror det blir bra.

Uganda3

Så 2017 har startet med å følge en drøm som jeg har skrevet ned i Min tid, og som jeg nå håper å realisere – skritt for skritt 1f497

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0