Min tid 2014

Ta vare på tiden din!


Min tid 2014

Høstfargene er på sitt vakreste, og minner oss om at nok et år går mot slutten.
For fjerde gang har kunstneren Björg Thorhallsdottir laget en kalender for å bevisstgjøre oss om viktigheten av å planlegge tiden vår. Denne gangen har kalenderen fått nytt navn «Min tid», og nytt utseende i samarbeid med grafisk designer Pernille Wille Våge.

 

– Jeg ønsker at kalenderen skal være et redskap som hjelper meg og andre til å planlegge livet slik at det i størst mulig grad blir sånn som vi ønsker det, så i år er det satt av plass til flere egne notater og refleksjoner rundt tiden vi har til rådighet. Det er påvist at når vi skriver for hånd, aktiverer vi hjernen vår på en helt annen måte enn når vi bruker elektronisk kalender. Jeg tror veldig på bevisst planlegging av tiden vår – og dermed livet vårt, sier Björg.

 

For liten tid
Kunstneren forteller at hun ofte opplever at hun selv og andre, synes de har for liten tid.
– Vi alle har samme antall timer hver dag, og vi kan til en viss del selv bestemme hva vi skal bruke dem på. Planlegging og prioritering er noe vi selv må ta ansvar for, slik at vi ikke opplever oss som offer i livet.  For meg betyr det å prioritere å være bevisst på hva som er viktigst for meg, hvem som er viktigst, og hvordan vil jeg tilbringe de timene jeg har til rådighet hvert døgn. Vi rekker ikke over alt, og vi klarer ikke å gjøre alt perfekt. Bra nok, er bra nok, fastslår Björg, som mener at også stress, til en viss grad, er et valg vi har.

Nytt år for døren
– Jeg tror at nøkkelen til et godt liv, er å sette seg ned og bli bevisst hva vi ønsker, og så gjennom planlegging omsette det til handling. På slutten av dette året bestemmer jeg meg for hva jeg vil lære, og hva ønsker jeg å oppleve neste år. Hvem vil jeg tilbringe mer tid sammen med? Er det noen som bor langt borte som jeg vil besøke, må jeg sette av tid og penger til det.

 

 – Når du sitter med Min tid 2014 er du kapteinen i ditt liv, og du bestemmer hvor skuta skal gå neste år. Du må velge selv hvilke øyer du vil ankre opp ved. Hva trenger du? Dersom du egentlig ønsker flere rolige stunder, må du sette av en helg eller flere kvelder til stillhet og ro. Dersom du ikke er bevisst, seiler skuta sin egen sjø.

Björgs tre verktøy:
– Julen kommer i desember hvert år. Jeg prøver ofte å handle inn gaver når jeg er på ferie og har god tid. Dermed kan jeg kose meg mens jeg handler, istedenfor å stresse sur rundt på storsenteret noen dager før jul.
– Jeg trenger trening for å ha det bra, så da sørger jeg for å få det inn i kalenderen, gjerne sammen med mennesker jeg ønsker å tilbringe tid sammen med.
– I min kalender har jeg lagt inn en time hver dag hvor jeg får lov til rett og slett å gjøre ingenting, bare være lat. For meg er det et skjellsord så det sitter langt inne, men jeg kjenner at det gjør meg godt.

Kalenderen er nå til salgs i ARK Bokhandel, Lykkehaven og gallerier som representerer kunstneren.

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0