Min tid 2015

Første året Björg laget kalender, gjorde hun det rett og slett fordi hun ikke fant den almanakken hun lette etter i butikken, så hun lagde sin egen drømmekalender.
– Jeg har travle dager, og etter hvert har jeg funnet ut hva som fungerer for meg. Jeg liker å lister med alt jeg har planlagt og alt jeg skal huske. Hjernen er ikke laget for å huske så mye som vår hektiske hverdag krever. Dersom du ikke skriver det ned, fortsetter alt å surre rundt i hodet – helt til hjernen føler seg trygg på at du har fanget det opp. Når du har fått alt ned på papiret, tømmes vepsebolet i hodet, og det blir som stille vann. Alt som krever mer enn to trinn, er et prosjekt – og krever planlegging.

 

“Foran deg har du 365 blanke dager som du kan fylle med hva du vil.
Skriv ned det du skal gjøre, og gjør det!
Hvem er det du har mest lyst til å ha i hverdagen din.
Kjenn etter hvem som er i din innerste sirkel, og planlegg hverdag, ferie og fritid, slik at disse menneskene får en plass.

De fleste av oss har mye må, skal og bør i oss.
Kanskje kan vi trene oss til å flytte fokus mot flere ting som gir oss glede.

Tiden er verdifull, vi har ikke lov til å kaste den bort”.

Hver uke har sine egne gullkorn, og sitt eget bilde. Og etter ønske er det god plass til å notere ned avtaler, gjøremål og minner.

“Når du planlegger og skriver det ned, aktiverer du hjernen din på en helt annen måte. Det stimulerer kreativiteten i deg”.

“Ikke skriv opp for mange gjøremål opp per dag, kun dem som du virkelig har bestemt deg for å gjøre! Og gjør dem!”

Jeg liker å starte dagen med et kort morgenmøte med meg selv, hvor jeg ser gjennom kalenderen min og planlegger hva jeg skal gjøre, hvem jeg skal ringe og hvem jeg skal treffe.

Jeg liker å avslutte dagen med å skrive ned de tre beste tingene som har skjedd den dagen. For uansett hvordan dagen har vært, er det alltid noe som har vært bra. Av og til så kan det være så lite som en god kopp kaffe, eller et vennlig smil i forbifarten – men det er alltid noe som er bra. Husk lykken er ikke noe som kommer, lykken kommer av tankene dine.”

Etter ønske fra mange, er lommen tilbake igjen bakerst i kalenderen.

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0