Min tid 2018Ut på tur aldri sur


Bildet er egentlig et bilde på selve livsreisen. For det handler om å reise ut i livet – og gjøre det beste ut av det!

Det er også et bilde på hvordan jeg ønsker å leve livet mitt. Jeg ønsker ikke å være sur, i alle fall ikke grinete eller langsur. Da vil jeg heller bli sint og trampe med føttene. Og jeg vil ikke gå rundt å synes at alt er ok, jeg vil være så glad at jeg begynner å danse.

Derfor har jeg satt meg selv på et kosteskaft, for jeg har lenge nok vært «snill-pike». Nå vil jeg finne frem heksa i meg selv, og hvis noen tråkker på meg vil jeg forsvare meg – og stå opp for meg selv!
Slik jeg ville gjort det om noen hadde såret en som står meg nær.

Jeg vil ha vind i håret, og følge min eventyrlyst og nysgjerrighet. Jeg vil gå i kjoler og høye heler, og være stolt av å være kvinne. Være stolt av min kvinnelighet. Og selv om min mann var alkoholiker, så vil jeg ikke la andres alkoholisme ødelegge for at jeg kan nyte et glass Skravlevin med gode venninner, eller et glass Lykkebobler og rope høyt

“Skål til livet!”

Og det trenger ikke engang være alkohol oppe i det glasset, for det handler om å gripe livet og den reisen det er, og det kan like godt gjøres med cider – så lenge du har livslyst!Superkvinnen

Dette er ikke den superkvinnen som mange tror. Det er ikke hun som presterer og presterer. Tvert i mot. Denne kvinnen er mitt forbilde fordi hun følger hjertet sitt, setter grenser og er tydelig på hvem hun er. Hun vet at hun er verdifull og kan bidra til en bedre verden gjennom varme, kjærlighet og ved å være akkurat den hun er!

De fleste har et bilde av seg selv, et ego – som er så utrolig mye mindre enn den man egentlig er. Det er bare bitte lite. Formet av hva andre tenker om deg, eller har sagt om deg. Andres sannheter om hvem du er. Men så er du så utrolig mye mer. Og når du står ved veiskiller i livet, så glemmer du kanskje at du faktisk har en superkvinnekappe på deg – og fortsetter å gå den samme veien. Den samme gamle veien.

Og så er det først når noen blir veldig syke, enten du selv eller noen rundt deg, eller du plutselig mister jobben, eller det skjer noe annet i livet ditt slik at du blir presset til å gå en annen vei, at du våkner opp og plutselig kommer på superkvinnekappen du har holdt skjult under andre klær.

«Jeg har jo denne superkvinnekappen. Jeg kan jo fly hvor jeg vil».

Det er da du blir påminnet om livet. Da kan du enten velge å ta av deg kappen din og grave deg ned, eller se det enorme potensialet som er i deg. Alle mennesker har et enormt potensiale. Det er bare veldig få som lyser. Mennesker som følger sitt fulle jeg, de lyser. Og du ser det. Og det er bare fordi deres svar til verden er deres liv, hvordan de lever, hvordan de velger å være i livet sitt, de prioriteringene de gjør. At de forstår at deres liv er deres gave til verden, og at livet deres er summen av alle de valgene de gjør. De velger å sende sin kjærlighet ut i verden til andre, slik at de også kan få lov til å lyse opp.

Superkvinnen er hun som vil andre vel, og som vet at man kan velge bort de vonde følelsene som sjalusi, bitterhet og alt annet som ikke bidrar til det gode. Isteden velger hun å bruke sin energi på å fortsette sin vei og sin kamp, som også kan bety noe for andre. Superkvinnen vet at hun kan gjøre en forskjell for verden, og være en helt – for seg selv og verden rundt henne.

Vær deg selv, følg den veien som er riktig for deg. Og vit at din verdi ligger ikke i det du presterer, men i den du er!

Min tid 2018

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0