Når det lukkes en dør

Når det lukkes en dør bør det alltid åpnes en flaske med champagne
– og vips, så åpnes det en dør eller et vindu.

Er navnet på Björgs nye utstilling på Hadeland Glassverk Museum, fra 7. mars til 3. mai 2015. Utstillingen består av Björgs maleri, grafikk og glass. Det er en stor utstilling med rundt 50 av hennes bilder. Grafikk og noen av maleriene hun har laget det siste året, i tillegg til cavaglass, kopper og bøker.

 

Jeg liker å skåle til livet,
o
m det er i kjøkkenglass med saft, eller krystallglass med bobler.
Men når krystallet lager sin vakre krystalltone, ååå da kjenner jeg at jeg blir så feststemt og glad,
uansett om det er i sludd eller på en strand!

 
“Men jeg syntes at glassene var litt små, og ble så fort tomme. Heldigvis går det an å gjøre noe med det.  Jeg er dypt takknemlig for at jeg fikk mulighet til å lage mitt eget glass på Hadeland Glassverk. Så nå skåler jeg i store rause cavaglass, hvor det står noe veldig dypt inngravert;
Cava er bedre enn tran. Det er sant!
og Det er aldri galt med bobler. Det er ganske sant”
Lørdag 7. mars 2015 er Björg til stede på Hadeland Glassverk Museum, og åpner utstillingen med en Lykkeboblende POFF klokken 1200.
Du er hjertelig velkommen til det gamle tradisjonsrike glassverket, idyllisk liggende ved Randsfjorden.

“Det virker mer som om glassmestrene på Hadeland tryller, enn at de jobber. Fra brennbar sand lager de den vakreste krystall”.

” Mitt kunstprosjekt er å inspirere andre til å leve det livet de egentlig drømmer om. Vi har så mange ytre forventninger til hvordan vi skal leve, og hvem vi skal være. En ting mine 40 år har lært meg, er forventningene rundt oss ofte viser seg å bare bo inne i eget hode.

Det beste med å bli eldre er å kjenne at jeg blir mer avslappet til livet. Jeg vet det går opp og ned. Fantastiske oppturer avløses av uendelig sorg og skuffelser. Mennesker vi har rundt oss, vil en dag ikke være der mer. Og håpet vi bærer på, vil av og til slukne.

Jeg har endelig skjønt at de fleste bekymringene jeg har, blir det aldri noe av. Vanskelige ting kan skje, men antagelig ikke akkurat det jeg har fryktet. Og jeg har lært at i stor grad så går det bra, eller så går det over!

Nettopp derfor er jeg så opptatt av at vi skal leve, mens vi lever.

Og jeg er blitt enda bedre på å feire hver eneste dag som vi er så heldige å få her på jorden. Det kan godt være med en kopp te på en fredag, fordi det er det du føler for – eller med en flaske sprudlende på en tirsdag, fordi en venninne plutselig stikker innom. Det viktigste er å ikke ta en eneste dag for gitt, og hver dag finne noe å være takknemlig for. For uansett om livet tar oss opp eller ned, er det alltid noe som er godt. Om så et smil fra en fremmed på gata, en deilig varm kaffe eller en vakker solnedgang”

Da jeg fylte 40, ble jeg ble spurt om det var noe jeg skulle ønske at jeg hadde visst som 20-åring. Men hadde jeg hatt den erfaringen og visdommen som kommer med alderen, hadde jeg gått glipp av så mange forferdelige vidunderlige opplevelser, som gjør meg til den jeg er i dag.
Så lev kjære venn, for hver dag er en gave!

Bless Björg

“Mitt kunstprosjekt er å inspirere andre til å leve det livet som de egentlig drømmer om. Kanskje kjenner du hva du egentlig ønsker deg mer av i dagene dine, om du lytter godt innover i deg selv. Vi lever med så mange ytre forventinger til hvordan vi skal leve, og hvem vi skal være – men dersom vi ikke lytter til vår egen indre stemme, så blir den lavere og lavere. Til den en dag gir opp. Jeg lager bilder og bøker for å minne menneskene på hvor vakre de er, og hvor heldige vi er som har fått livet i gave.”

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0