November

Almanakk2017_november1

November er en måned hvor alt blir mørkt
Da er det lett for at ting virker skumlere enn vanlig. Vi får litt lyst til å trekke oss inn i hulen vår og bli der. Og jeg tror det er litt som med dyrene, vi trenger litt mere ro og hvile i vinterhalvåret. Men ikke la mørket stoppe deg fra å leve.

November er den beste måneden for å sette seg ned og ta en statussjekk. Tenke gjennom hva som gir deg glede, og hva du kan gjøre for å få mere av den inn i livet ditt. Hva drømmer du om, og hva må du gjøre for å komme dit? Hvis du virkelig vil dit. For det går ikke å si at du drømmer om noe og at du en gang i tiden skal gripe tak i det. Jeg tror at du må omsette tanker til handling, skritt for skritt – og en dag er du der.

Hvis du for eksempel drømmer om å bli yogalærer, bytte jobb eller kjæreste, begynne å studere, eller gjøre noe helt annet, kanskje registrere deg på en datingside. Jeg vet ikke, det er bare du som vet hva dine innerste drømmer er. Da må du du finne ut hva som skal til for at du skal nå dit, og når du skal ta det første skrittet. Og så kan du se hvor det leder deg.

November er en fantastisk måned til å begynne med forberedelser og planlegging av ditt nye liv i 2017.
Vær åpen for hva livet har å by deg på. Jo mer åpen du er, og jo mer du tør gjøre – jo mer bryter du med barrierene rundt deg. Og jo mere tør du å begi deg ut på. Om du alltid velger å gjøre det samme, lager du verden så bitteliten, som et lite gjerde – rundt deg. Og så tør du til slutt nesten ikke bevege deg utenfor dette gjerdet, og blir mer og mer nervøs for den ukjente store verdenen utenfor der.

Tør å åpne opp porten, slipp verden inn – og gå ut selv og utforsk den. Og for hver gang du flytter grinda di, så merker du at det blir lettere og lettere. Og ikke minst, morsommere og morsommere, og du blir overrasket over hvor deilig livet er når du tør gjøre de tingene, som du ikke en gang visste kom til å gjøre deg glad!

HjertefredFlammer2015

En dør til nye muligheter, ser alltid skummel ut
Det er fordi alt det som er kjent er trygt. Det at vi blir i noe som er trygt, betyr ikke alltid at det er godt for oss. Det er som når en kvinne som har levd under vold fra en far, velger en ektemann som også er det – fordi det er noe trygt i det hun allerede kjenner. Og det er skummelt å gå ut i noe som vi ikke vet hva er, hvilke rammer, eller hvordan vi kommer til å oppleve det. Kjempeskummelt! Men det er bare når vi går inn i noe som er nytt at vi vokser som mennesker. Når vi blir utfordret, blir vi faktisk bedre kjent med oss selv.

Når vi bare går i det samme hele tiden, velger samme veien til jobb, omgås de samme vennene, da stagnerer vi. Når vi setter oss selv i nye situasjoner, som vi ikke tidligere har vært i, da skjer det en liten oppvåkning og vi oppdager ofte nye sider ved oss selv. Kanskje oppdager vi noe som vi vil forandre på, eller noe vi er stolte av.

Det sies at for å kjenne livsbegjær burde man i alle fall en gang hver dag, sette seg selv i en situasjon som er ukjent for en selv. Det kan være alt fra å ta en annen buss en den man pleier, gå av et stoppested før, eller komme deg hjem på en helt annen måte. Spise noe nytt til middag, drikke en annen te enn den du vanligvis velger.

Det er en hel verden der ute, som venter på deg. Utforsk den! Og livet blir så gøy, når vi bidrar til å se det fra en ny vinkel – kanskje en bedre en, enn den vi vanligvis ser det fra.

Alt kommer når det skal, om du tør oppsøke det og velger å gå inn i det med åpent hjerte og åpent sinn. Ikke la deg stoppe av tvilen og redselen for det skumle ukjente. Lev nå!

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0