Om livet, Gabriellas sang og livet

Björg er i Helsingborg for å lage nye bilder.

– Jeg er så veldig veldig inspirert av Gabriellas sang, og budskapet i den om å virkelig leve den korte tiden vi har her på jorden. Teksten griper tak i meg, og hver gang jeg hører den så minner den meg på at jeg må leve, og selv ta mine egne valg basert på mitt liv – og ikke andres!

Björg forteller at når hun har reist rundt og holdt foredrag så har hun møtt så mange som har gjort så inntrykk på henne.

– Dette er et tema jeg virkelig brenner for, og når jeg reiser rundt så ser jeg så mange fantastiske kvinner som vier livet sitt til alle andre enn seg selv. De forteller hvordan de har satt egne drømmer på hold for å gi tid og kjærlighet til alle andre, og det oppleves så veldig sterkt og gripende.

– Jeg tror også at grunnen til at dette temaet kommer til meg nå, er at det skjer så mange endringer i livet mitt at jeg må helt ned i bunnen av meg selv.

Selfie! På tur til Helsingborg med skisser til nye bilder klare i veska.
– Fargene er klare oppe i hodet mitt. Det føles på mange måter som jeg går litt tilbake igjen til farger jeg har brukt tidligere, en litt annen palett med rustoransje, brunlige toner, ispedd turkis og blått.

Björg jobber på Atelier Ole Larsen i Helsingborg, der blant annet kunstnere som Ørnulf Opdahl, Kjell Nupen og Magne Furuholmen også har laget kunst.

– Jeg føler at jeg utvikler meg hver gang jeg er der. Ole får frem dybden i meg på en god måte, og jeg er veldig glad i å være der.

Formatene på de nye bildene er ca 40 x 1.80.

– Jeg har alltid likt det litt lange og smale formatet.

Deretter går turen videre til Barcelona, hvor de siste bildene til Min tid 2015 skal lages. – Jeg gleder meg til å få disse på plass, slik at Min tid om ikke lenge kan sendes til trykk. Det kribler i meg etter å se den. Og så skal jeg også jobbe litt videre med temaene fra Gabriellas sang.

«Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till»

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0