Den perfekte reisen til Island

Jeg har mange ganger kommet hjem fra ferier med en ubrukt reisehåndbok. For ofte er det jo slik at du er et sted og leser om et annet, og så vet du ikke hvor langt unna det er eller hvordan du skal komme deg fra A til B. Jeg ville lage en reisehåndbok som var litt sånn som Adams Matkasse. Og Vips, her kommer Den perfekte reisen til Island – landet i mitt hjerte!

Her finner du forslag til fem ulike turer, for kanskje har du en uke, kanskje har du bare en langhelg. Og det er så mye som du bare må se og oppleve. Hemmeligheten bak en vellykket tur er jo ofte planleggingen, og ikke minst, tilstedeværelsen når du er der.

Og så får du hele oppskriften med en unik reisegaranti!

«Om du følger mine turer, garanterer jeg evige, gode minner!
PS Gratulerer med at du dro til Island, og ikke bare sa at du skulle gjøre det…
Da slipper du å sitte på gamlehjemmet og angre. Nå kan du heller kose deg med de gode minnene
».

Du får beskjed om hva du må organisere på forhånd, og hva du må gjøre når du kommer til Island. For det ville jo vært dumt å drømme om opplevelser, som det viser seg at du måtte ha bestilt på forhånd, ikke sant?

Og jeg vil jo at du skal få med deg Island sin magi, den som du gjerne møter om du kommer deg bort fra området rundt Reykjavik, der de fleste turister oppholder seg. Men også Reykjavik er stappfull av flotte opplevelser og ting man kan gjøre. Det er en fin by og utforske på egenhånd, men jeg har laget en oversikt over mine favoritter og så kan du velge det du vil, litt som en a la carte-meny. Jeg vet du kommer til å kose deg her.

Det er meg som omfavner Vestfjordene, for her ble jeg født.

I Isafjordur – og et helt kapittel er viet denne fantastiske delen av Island. Du kan besøke vår lille familiekirke, som jeg har fått lov til å utsmykke. Og vet du hva, min storfamilie på Island har lovet at de skal servere pannekaker til alle som kommer!

Det har vært fantastisk å få lov til å lage denne boken. Og jeg har fått så mye hjelp fra familie og venner på Island, at jeg kan love du vil oppleve ting som andre turister aldri får anbefalinger om.

Spisesteder og overnattingssteder vil være i alle prisklasser, men de alle er valgt fordi de har noe spesielt å tilby. Noe unikt, uansett om du reiser alene, med venner eller er på familietur med barn.

Og selvsagt får du også noen Islandske eventyr i boken, for sagn og sagaer er en viktig del av kulturen.

Det å sitte tett sammen i mørket og fortelle hverandre historier, og både små tusser og alver er en viktig del av folkesjelen.

For menneskene i dette vakre landet har alltid levd med naturens magiske krefter tett på. Slikt blir det eventyr av!

God reise!

Boken er gitt ut på Pitch forlag.
Fotograf: Anne-Lise Haugen/Soulitude

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0