Pressebilder

Presseklipp

TV-innslag

NRK Underveis: “Se en gang til” -et bilde om respekt 19.12.2012

Kunstneren Bjørg Thorhallsdottir har laga et grafikkbilde over dette temaet og gitt hele opplaget til bymisjonen. Dette bildet er til inspirasjon for både ledere og brukere på det nye gjenbrukssenteret som bymisjonen nylig åpnet i Lillestrøm utenfor Oslo.. 

NRK Underveis: 21.03.2012

Bjørg Thorhallsdottir har tatt sine bevisste valg. Det har ført til et liv som kunstner og forfatter, og hun er kvinnen bak “Hjertefred”-bevegelsen. Nå vil hun inspirere flere til å følge drømmen sin fullt ut. 

NRK Hjertefred i Lommedalen kirke

Kunstner Bjørg Thorhallsdottir ønsket at sønnen Tolli skulle minnes sin pappa, slik at døden blir noe naturlig og lyst, og derfor er Hjertefred en vakker og symbolrik minnestund for alle barn og voksne som har mistet noen de er glad i. I Lommedalen kirke leser Tolli fra sin bok om pappa. Vi får lytte til bl.a. Torstein Sødal, Anne Vada, Gjøril Songvoll og mange andre sangere og musikere. Det blir tablåer, dans, brenning av himmelbrev og mye mer. Margit Lovise Holte er prest, og Øystein Lund Olafsen er musikalsk leder.

Avisartikler

Lillesand-Posten, 17.11.2015
“Thorhallsdottir og Løken til juleutstilling”

Hjemmet, 17.08.2015
“Det vanskelige varer ikke evig”

Porsgrunn Dagblad, 8.05.2015
“Lykkebudskap danker ut krim” – Kunstneren Björg Thorhallsdottir har toppet bestselgerlista i 13 uker med boka «Veien til lykke». Nå er hun i Porsgrunn for å vise fram sine bilder.

Budstikka, 31.10.2014:
“Døden kan også være veien til et rikere liv” – Til årets Hjertefred kommer blant andre Jon «Jono el Grande» Håtun og Magne Helander for å fortelle om tapet av sine kjære.

Budstikka, 28.10.2014:
“Englevinger spist opp av rotter og mus” – Da prosjektledelsen bak årets Hjertefred skulle hente frem årets engle-kostymer ble de møtt av en stram lukt og et trist syn.

Dagbladet.no, 17.10.2014:
“Under kjolen” – Møt fem kjente kvinner som har bestemt seg for å elske seg selv som de er, også under kjolen

Aftenposten, 24.09.2013:
“Aldri helt på felgen” – Björg Thorhallsdottir ble enke 30 år gammel og har vært forlovet 13 ganger. Søsteren Dora er singel igjen etter sitt andre samlivsbrudd. Sånt blir det tårer av – og mye latter.

Budstikka, 23.09.2013:
“Björg Thorhallsdottir lanserer egen vin” – «Lykkebobler» har hun valgt å kalle sin spanske sprudlevin. Hun har selv bodd i Spania og har flere venner fra vindistriktene.

Dagbladet tirsdag 26. oktober 2010:
“Dødsalvorlige barnebøker” – Bjørg Thorhallsdottir klarte ikke å finne en barnebok som kunne forklare døden godt nok for sønnen hennes, etter at pappaen hans døde. Derfor tegnet og skrev hun sin egen.

Hjemmet, 03.11.2008:
“Sorg er ikke bare tårer” – Björg Thorhallsdottir mistet sin store kjærlighet og pappaen til sitt barn. Nå hjelper kunstneren mange med å finne trøst og lindring i sorgen gjennom sitt Hjertefred-prosjekt.

Andre artikler

Dusken.no, 10.11.2014:
“Topp stemning på vernissage” – Det var stappfullt i lokalet da galleri SG åpnet ny utstilling av Björg Thorhallsdottir.

Magasinet Visjon, 20.02.2013:
“Kunst og hjertefred” – Som del av egen sørgeprosess, startet Björg det årlige arrangementet Hjertefred. Her samles folk for å bearbeide sorg, hylle gode minner etter dem de har mistet.

Bymisjonen.no, 04.12.2007:
“Døden ga meg livsbegjær” – Björg Thorhallsdottir mener nordmenn har et angstfylt forhold til døden.

Nrk; Underveis: “Se en gang til” – et bilde om respekt 19.12.2012
Beskrivelse: Respekt er et nøkkelord for bymisjonens arbeid. “Se en gang til. Se om igjen. Ingen er bare det du ser”, er verdisetninger laget av Oslo Bymisjon. Kunstneren Bjørg Thorhallsdottir har laga et grafikkbilde over dette temaet og gitt hele opplaget til bymisjonen. Dette bildet er til inspirasjon for både ledere og brukere på det nye gjenbrukssenteret som bymisjonen nylig åpnet i Lillestrøm utenfor Oslo.

Nrk; Underveis 21.03.2012
Beskrivelse; Bjørg Thorhallsdottir har tatt sine bevisste valg. Det har ført til et liv som kunstner og forfatter, og hun er kvinnen bak “Hjertefred”-bevegelsen. Nå vil hun inspirere flere til å følge drømmen sin fullt ut.

Nrk; Hjertefred i Lommedalen kirke.
Beskrivelse; Kunstner Bjørg Thorhallsdottir ønsket at sønnen Tolli skulle minnes sin pappa, slik at døden blir noe naturlig og lyst, og derfor er Hjertefred en vakker og symbolrik minnestund for alle barn og voksne som har mistet noen de er glad i. I Lommedalen kirke leser Tolli fra sin bok om pappa. Vi får lytte til bl.a. Torstein Sødal, Anne Vada, Gjøril Songvoll og mange andre sangere og musikere. Det blir tablåer, dans, brenning av himmelbrev og mye mer. Margit Lovise Holte er prest, og Øystein Lund Olafsen er musikalsk leder.

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0