Skravlevin

“Skravlevin passer til venner, uvenner, kjærester, kalv, gris og pasta.
Den passer IKKE om du har en stor hemmelighet du ikke vil røpe, for Skravlevin får deg til å skravle”

For det var nettopp slik eventyret startet
For tre år siden var Björg på vei til en god venninne som hun ikke hadde sett på lenge, og som hun gledet seg til å skravle og le med. På veien dit gikk hun innom Vinmonopolet, hvor hun så mange ganger tidligere hadde fått så god hjelp av kunnskapsrike medarbeidere. De kunne anbefale den rette vinen til lam, pasta, fisk og pasta – men da hun ba om en vin som passet til skravling, da stod de litt rådville.

“Og så tenkte jeg at det er ikke så viktig hva vi spiser, det viktigste er at vi er sammen – og jeg vil jo egentlig bare ha en vin som er god å skravle til. Skravlevinen er en hyllest til venner og gode skravlestunder. Til livet og nytelse. Det trenger ikke å være i flaskevis, det holder fint å dele en flaske vin med en god venninne på en fredag – eller kanskje to, hvis dere er tre..»

Og det ble begynnelsen på en historie som nå har fått kork og flott etikett.
Skravlevinen, finnes nå i bestillingsutvalget hos Vinmonopolet. Og ved stor etterspørsel, kan den også tas inn i hylleutvalget.

For når Björg har fått en idé, da blir den som regel en realitet.
Og da hun fant den velrenommerte vingården Monte del Frà i Italia, og hørte den sterke historien,
da var det kjærlighet ved første blikk – og en dyprød, smakfull rødvin ble resultatet.

“Det er helt utrolig at jeg får lov til å være en bitteliten del av denne fantastiske vakre og sterke historien til Monte del Frà , og får være med på å formidle den videre”!

 

Skravlevin er laget på vingården Monte del Frá i Verona, i det samme området som inspirerte Shakespeare til å skrive om Julie og Romeo. Vingården med dens eier Eligio, har drevet siden 1958. I dag har han 140 hektar med jord, og har ni ganger fått pris for verdens beste vin.

“Det er så utrolig vakkert. Det å se vinranker så langt øyet kan se, har en virkning på synsnerven og gjør at den går rett opp til gleden. Det er historie overalt, og de små smale veiene svinger forbi kirkeruiner, kirkespir og små gårder og landsbyer. Du kjenner historien overalt“.

 

Skravlevin er basert på Corvina-druen, en italiensk vindruetype.
Blant annet er den kjente Amarone-vinen laget på Corvina-druen. Druen til Amaronevinen tørker i tre måneder, og blir søt som en rosin og gir vinen dens karakteristiske smak og karakter, mens Corvina-druen til Skravlevinen tørkes bare i en måned, og blir derfor lettere.

“Jeg hadde lyst til å lage en vin som var helt økologisk, som ikke inneholder noen giftstoffer og som man slipper å få vondt i hodet av. Amarone-viner er gode, men de gjør i alle fall meg litt tung i hodet – så jeg ville lage en vin som var litt mere skravlete”.

Forvent det uventede
Som med alt Björg gjør så dukker det opp nye spennende innfallsvinkler. For når hun skulle planlegge lansering av vinen, kjente hun plutselig at det ble umulig å skulle gjenskape den italienske stemningen i Norge, og fant da likegodt ut hvorfor ikke legge lanseringen til Italia? Som sagt som gjort. Så nå har Björg lagt opp tre turer. Høsten 2016 blir det mulig å gjøre mere enn å drømme seg til sol og varme, italiensk pasta og vingårder. Det blir rett og slett mulig å bli med til en. Mere informasjon kommer senere.

 

“Og så må jeg jo si at vin er genialt, selv de kjedeligste blir morsomme når de får i seg litt vin. Jeg tror at Skravlevinen fungerer fint både på sjenerte og beskjedne mennesker, mennesker som bor langt inne i skogen, og mennesker som ikke liker mennesker”

På baksiden av flasken står det:
Drikk meg
Nyt meg
Kos deg

tekst: Marit Gaare Laache

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0