Soldråper & Skravlevin


Italienske soldråper – Det var det jeg ønsket, å fange den italienske solen i en hvitvin som er tørr, men frisk. Som får kroppen til å drømme seg bort til et sted under solen, og som er gylden, deilig og skravlete, smiler kunstner Björg Thorhallsdottir.

Den snille cava-alven

For Björg er den lille Cavafeen som har blitt til vin-gudinnen. Og nå har hun gjort det igjen. Etter suksessen med Lykkebobler, rosa Lykkebobler og rød Skravlevin, er det nå tid for den hvite varianten av Skravlevin. Akkurat i tide til solen begynner å varme igjen.

Hvor kommer pasjonen din for vin fra Björg?
– Vin i moderate doser symboliserer livets goder for meg. God mat og god drikke, venner rundt et bord, venninner som skravler over et glass vin, sommer, selskapeligheter og ikke minst, – respekt for et gammelt tradisjonelt håndverk.

Allerede mens jeg studerte kunst i Barcelona ble jeg fascinert over alle vingårdene som omkranser byen i området Catalonia. Det å få innblikk i hvordan hele familier er involvert i hele prosessen fra å dyrke druene, og til å foredle dem gjennom hvert enkelt ledd for å skape det som opprinnelig ble kalt for gudedrikk.

Mens Lykkeboblene kommer fra området Catalonia, har Björg beveget seg til området rundt Verona i Italia for å skape Skravlevin. Også hvitvinen kommer fra den prisbelønte vingården Perelada.

Og Björg har vært delaktig i hele prosessen, fra å smake til vinen akkurat slik som hun foretrekker en god hvitvin; tørr, men frisk – og til å designe vinetiketten.

Les mer om Skravlevin Garganaga “Fruktig og frisk med middels fylde og god balansert syre”.

På etiketten finner du de fine skravlevenninnene.

Skravlevenninner
Bildet er inspirert av magien mellom to venninner som er sammen, og hvor det ene vinglasset kanskje gjør at samtalen plutselig endrer karakter. Fasaden faller og vi sier det akkurat som det er. Kanskje glemmer de tiden, og skravler så deilig i vei.

Etiketten er en akvarell, mens bildet er en etsning laget på atelieret mitt i Barcelona. Jeg brukte fire ulike plater, med en farge på hver plate. Sammen blir de to venninnene til et hjerte.

Bildet er en hyllest til vennskap, og det rommet som venner skaper sammen. Venninner kan også drikke te, kaffe eller til og med et glass vann sammen – men det blir ofte en ekstra magi over et glass med vin.

Det beste er at dette kan vi selv skape. Du trenger ikke en gang å vente på å bli invitert, du kan bare spørre noen om de har lyst til å dele en kveld med deg – og kanskje en flaske vin.


Skravlevin kommer også i Bag-in-box, og er tilgjengelig på Vinmonopolet. Om den ikke finnes i vareutvalget på ditt vinmonopol, så finnes den i bestillingsutvalget. Og ved etterspørsel, vil det være mulig å få den inn i det ordinære vareutvalget.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0