Sometimes you win, sometimes you learn

Sometimes you win, sometimes you learn

Livet er ikke lett, det vet vi alle som lever. Det er alltid noe som skjer. Du tror hele tiden det skal komme en perfekt dag – i morgen. Men den kommer aldri, for det skjer hele tiden noe uventet som ødelegger idyllen.

Det er fordi da du ble født, ble du samtidig innmeldt i livets skole.

Og livet blir lettere om du klarer å se på alt det vonde og vanskelige som skjer, som en leksjon i livets skole som gjør deg klokere. Da blir livet lettere å bære.

Hver gang det skjer noe som gjør deg vondt, kan du tenke hva kan jeg gjøre annerledes neste gang for å få et annet utfall. Om du har vært uenig med noen, tenk at fordelingen alltid er 50-50. Hva er den 50 % du kunne gjort annerledes? Kunne du satt tydeligere grenser, eller vært mer undrende i kommunikasjonen? Var du flink nok til å se det fra den andres side? Ivaretok du din egen integritet?  Hva vil du gjøre annerledes neste gang?

Hvis du velger å tenke gjennom dette hver gang livet gir deg en lærepenge, er livets utfordringer gaver som gjør deg klokere og til et bedre menneske, og som gjør livet lettere og lettere å lære.

Hvis du ser på gamle mennesker, hender det at noen av dem som har vært mest påståelige og hardhudet endrer seg mest. Og så sier menneskene rundt dem «ja, hun eller han var så bitter og hard, men nå har de blitt slik en nydelig gammel dame eller mann».

Det er menneskene som virkelig har lært av livets skole, som har erfart at livet leves best uten for høye forventninger. Etter hvert som årene går blir de mer og mer overrasket og glad når livets lyse øyeblikk uventet dukker opp.

De har lært å ikke ta ting så alvorlig, for enten går det bra eller så går det over.

Og at det ikke er slutt før det blir en happy ending, og de har lært at de selv bestemmer om det blir en happy ending – eller ikke.

Men det som er fantastisk er at man trenger ikke å bli en gammel kone eller mann for å komme dit. Vi kan komme dit når vi vil, når vi bestemmer oss for at vi bare vil ha happy endinger i livet vårt.

Det finnes noen magiske setninger for å få dette til;
Jeg elsker deg / jeg er glad i deg
Jeg ser deg
Unnskyld!

Sammen med vissheten om at det å gå gjennom livet med å være bitter på en annen person, er som å jevnlig drikke gift selv, for så å tro at den andre skal dø av det.

Livets skole slutter aldri, men du bestemmer selv hvor mye du vil lære i den.

Om du alltid spør deg selv, “hva kan jeg lære?”, når livet går deg i mot, klarer du alltid å snu noe negativt til noe positivt – og det blir lettere å være her.
Den korte stunden vi har her!

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0