Tankenes kraft

 

Tankens kraft er så enorm.

I dag på kunstnerkvelden i Lykkehaven har jeg lyst til å sette fokus på tankenes kraft.

NLP (Neuro Lingvistisk Programmering er en verktøykasse av teknikker, metoder og holdninger som vi kan bruke til å kommunisere effektivt med oss selv og med andre), og som mange bruker for å fjerne smerte, bekymringer og utmattelse.
Og så handler det om flytte fokus, rett og slett – ikke så mye mer komplisert enn det!

Hvorfor er det noen som tåler mer enn andre?

Hvorfor er det slik at to med samme sykdom og like mye smerter, kan oppleve situasjonen helt forskjellig? Mens den ene har ingen livsnytelse, klarer den andre å nyte gode stunder innimellom.

Hvorfor er det slik at noen setter seg ned og ikke finner løsninger, bare ser bekymringer?

 

Jeg sier ikke at jeg er noe overmenneske, ikke i det hele tatt – og jeg har en frisk kropp, så å snakke om smerter kan jeg egentlig ikke.
Men grunnen til at jeg kan uttale meg er fordi jeg har levd to liv.
Ett da jeg syntes synd på meg selv, og livet ble veldig tøft vondt og vanskelig, og jeg la skylden på alt og alle andre for smerten jeg følte i hjertet og sjelen min.

Og mitt nye liv da jeg forstod at jeg var i offerrollen, og skjønte at jeg kunne ta kontroll og ansvar over mitt eget liv, og at jeg selv faktisk bestemte hvilket liv jeg valgte å leve og at ingen andre kunne bestemme det.
Den dagen var den viktigste i mitt liv, for da valgte jeg at jeg ville ha et godt liv.

Jeg er ansvarlig for mine følelser, for det er tankene mine som har skapt dem.
De aller fleste mennesker har problemer, har opplevd vonde ting, og går igjennom sorg på ulike måter.
Andre kan gjøre deg vondt, men du velger om du tar det innover deg og om du velger å bli såret av det, eller om du ser at de og alle andre faktisk lever i hvert sitt univers med sine tanker og har sitt eget bilde på virkeligheten.

 

Du velger!

Om du velger å fokusere på noe – når du gir noe oppmerksomhet, så vokser det!

Om du velger å gi frykten din oppmerksomhet, så vokser den!

Om du velger å spørre deg selv hvor det gjør vondt hele tiden, så kroppsskanner du deg selv og kjenner etter vondter som blir verre og verre!

 

Livet er aldri det samme. Det endrer seg hele tiden, og om du tror at slik livet er nå, slik blir det for evig – så tar du feil. Alt er forgjengelig, alt tar en slutt, om det er gleder eller sorger.

Ingenting forblir det samme. I perioder av livet ditt hvor det er så mye og så hektisk at du ikke får trent, sett dem du er glad i, eller får gjort ting du er opptatt av, så husk at det kun er for en kort periode, og så endrer det seg, og plutselig har du masse tid.
Og om du er i et forhold hvor alt er vondt, så er det alltid i endring.
Alt er i endring hele tiden.

OG det er bare du som kan endre på ting,
og det er bare du som kan hjelpe til med å endre det ved hjelp av tankene dine.

Det handler om å ta tak i det som er viktig for deg, og ikke bry deg om det som ikke er så viktig.

Du kan ikke endre på andre, bare deg selv.

 

Jeg har som alle andre en ballast med meg, og har opplevd mobbing, seksuelle overgrep, alkoholisert mann, enke i ung alder og en del annet skrammel, og derfor fant jeg trøst i offerrollen.

Men så lenge jeg var i den, så ventet jeg på at andre skulle skape lykken for meg, men det er ingen andre som kan skape lykke for meg, bare meg selv – for det er inni meg at lykken skapes, ikke utenfor!

Bless Björg xx

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0