Veien til lykke møter Lykkeboblene

Tirsdag 27. oktober møtes Veien til Lykke og Lykkeboblene i Bærum Kulturhus.

I et inspirerende livsgledende og reflekterende foredrag deler søstrene Bjorg og Dora Thorhallsdottir raust på det livet de har møtt, både av gode og vanskelige opplevelser. Du får høre om latter, glede, sorg og tabber de har vokst på og lært av. De deler konkrete verktøy og teknikker du kan ta med deg inn i ditt liv.
Med seg på scenen har de artist Marianne Antonsen. Ja riktig, hun med den dype sjelfulle stemmen.

– Vi har vært i bunnen av «Lykkeboblene» og “Veien til lykke”!
Vi har gått gjennom begge forestillingene, strøket, plusset på, pusset opp. Og lagt til – nye tabber, erfaringer, feiltrinn og suksesser, for det er jo akkurat slik livet er!

Det er 10 år siden Eric døde og Björg ble enke i en alder av tretti år.
10 år som alenemor har gitt erfaringer og refleksjoner, og et ønske om å hjelpe andre i samme situasjon.
Selv er hun heldig og har et tett og godt nettverk rundt seg.
Men i slummen utenfor Mexico møtte hun alenemødre, som måtte reise den lange veien inn til byen for å jobbe på fabrikk for å kunne livnære seg og sin familie. Samtidig som de måtte etterlate barna sine ubeskyttet hjemme.

– Disse kvinnene lager de vakreste håndarbeid, og jeg ønsket å gi dem muligheter til å gjøre dette hjemmefra, slik at de samtidig kunne sørge for at barna deres har en trygg hverdag.

Samtidig som Hjertefred nærmer seg, setter Björg opp en forestilling sammen med storesøster Dora og artist Marianne Antonsen, hvor inntektene uavkortet går til Hjertefred og alenemødre i Mexico.

I forestillingen «Lykkebobler» deler Björg og Dora rundhåndet av egne erfaringer,
både de som har ført dem oppover og de som de gjerne skulle vært foruten.

– Det er fantastisk å stå på scenene sammen med min kjære storesøster. Første gang vi gjorde dette sammen, gikk jeg på scenen og rett inn i lillesøsterrollen og følte meg litt i skyggen av Dora. Men nå har vi blitt vant til å dele scene, og jeg måtte gå i meg selv for å tre ut av gamle familiemønster. Det har vært utrolig lærerikt og jeg har vokst på det. Nå står jeg der som den voksne Björg.

Dora har funnet en unik uttrykksform i skillelinjene mellom det å være stand up-komiker og jobben sin som relasjonsterapeut.

– Jeg tror ingen har fasiten på livet. Jeg tror alle gjør så godt de kan i sitt liv.  Vi har tryna så det ljomer etter. Vi har tråkka i salaten og vært både på topp og bunn. Og for all del, vi sitter overhodet ikke på en sannhet. Men vi har plukket med oss noen redskaper. Noe av det er kanskje interessant, om ikke annet underholdende, for vi deler raust av ting vi ikke har fått til, og hva vi har lært av det, sier Dora.


«Om du har dritt opp til halsen, ikke heng med hodet”

Björg bidrar med egne historier og erfaringer og bildene hennes som favner hele spekteret av følelser.
– Og Marianne er en kjær venninne av meg, som selv har vært gjennom tøffe tak og som er et helt menneske med en stemme som rommer ALT. Når hun står på scenen står hun der naken i seg selv. Det er ikke noe pomp, prakt og påfuglefjær med henne – kun kraftfull, vakker, sårbar sang.

– Det er et inspirasjonsforedrag. Vi vil at de som kommer skal dra derfra og føle at det har vekket tanker i dem relatert til eget liv. Tanker gjør drømmer om til virkelighet, og målet er å inspirere mennesker til endringer i eget liv. Tanker de fleste allerede har tenkt, men som er så lett å glemme i hverdagen.

Billetter til forestillingen i Bærum Kulturhus 27. oktober 2015

 

Del dette innlegget

Recent Posts

Blogg arkiv

Kategorier Blogg

Meld deg på nyhetsbrev fra Björg:

0